Кадиров для Путіна є особистим гарантом стабільності в Чечні — думка

Рамзан Кадиров. Фото: dialog.ua

Диму без вогню не буває. Реальну картину того, що відбувається з главою Чечні Рамзаном Кадировим, Кремль ретельно приховує. Таку думку сьогодні, 18 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив творець телеканалу “Утро Февраля”, колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

Він вважає, що відео зі здоровим Кадировим, яке з’явилося в Мережі після інформації про його хворобу, є “консервою” і не може бути вагомим доказом.

“А свідчень про те, що в нього різке загострення проблем зі здоров’ям є кілька від різних джерел. Але подробиць ми не знаємо, цю інформацію російська влада ретельно приховує, тому що для Путіна дуже важливо, щоб не почалася різка дестабілізація в Чечні. Рамзан для нього — особистий гарант стабільності, він розуміє, що там є кілька впливових людей, які в разі смерті Кадирова конкуруватимуть за владу”, — пояснив Пономарьов.

Політик зауважив, що, якщо Кадиров помре, за мусульманським звичаєм його мають поховати того самого дня.

 “Я думаю, що політичні міркування відіграватимуть вищу роль. До потенційних проблем у національних республіках Путін ставиться вкрай серйозно, тому що етнічний націоналізм — це те, чого він реально боїться. Він боїться нового вибуху в Чечні, який замирили завдяки Кадировим”, — звернув він увагу.

Пономарьов висловив думку, що в Кремлі є кандидатури на місце Кадирова, але поки він живий, ці питання не обговорюються.

Читайте також: Чечня — вибухонебезпечний регіон Росії, — Цимбалюк

Нагадаємо, Ілля Пономарьов висловив думку, що навіть якщо Кадиров “викарабкається”, ситуація з його здоров’ям така, що російській владі треба думати про нового керівника для республіки.

Прямий ефір