Північна Корея не зможе надати необхідні Росії обсяги зброї, занадто велика та інтенсивна війна — думка Подоляка

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Корейська Народно-Демократична Республіка (КНДР) не зможе надати необхідні Російській Федерації обсяги озброєнь, адже повномасштабна війна проти України занадто велика та інтенсивна. Крім того, якщо лідер Північної Кореї Кім Чен Ин розпочне масштабні поставки боєприпасів іншій країні, його політика шантажу світової спільноти може втратити свою ефективність. Про це сьогодні, 16 вересня, в коментарі телеканалу FREEДОМ заявив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк. 

“Північна Корея не передасть стільки зброї, скільки Росії потрібно в цій війні, — занадто велика, масштабна та інтенсивна війна. Росія навіть близько не готова була до такої інтенсивності війни, вона справді вважала, що тієї накопиченої радянської зброї в неї вистачить з лишком на атаку України”, — сказав він.

Радник глави ОПУ зазначив, що, дійсно, у росармії виник дефіцит зброї, зокрема снарядів, однак звернення по допомогу до Північної Кореї не стане розв’язання проблеми. 

Лідер країни, Кім Чен Ин, найімовірніше, має намір продовжувати використовувати озброєння як засіб шантажу перед світовою спільнотою.

“Що продає Північна Корея? Вона продає мілітаризацію. Тобто те, що вона в будь-який момент готова розв’язати війну на Корейському півострові, створює ілюзію війни і отримує продовольство. І вона не віддасть усе Росії, тому що тоді питання: а що вона далі буде продавати і міняти на продовольство?”, — наголосив Михайло Подоляк.

Читайте також: “Стане співучасником убивств українців”: у Пентагоні застерегли Північну Корею від поставок зброї РФ

На думку політолога Володимира Фесенка, одна з причин, чому зараз Північна Корея заграє з Росією — країна на межі голоду, тому в обмін на зброю їй, окрім іншого, необхідно також продовольство.

Прямий ефір