Велика Британія внесла ПВК “Вагнер” до переліку терористичних організацій

Боевики ЧВК "Вагнер". Фото: focus.ua

Сьогодні, 15 вересня, Велика Британія офіційно визнала російську приватну військову компанію “Вагнер” терористичною організацією. Про це йдеться на сайті уряду Великої Британії, інформує FREEДОМ.

Згідно із британським законодавством, міністр внутрішніх справ Великої Британії може внести до цього списку організацію, яка: вчиняє або бере участь у терористичних актах; готує терористичні акти; сприяє тероризму або заохочує його (включно з прославленням тероризму) тощо.

Внесення організації до цього переліку означає, що за членство у ПВК, її просування, відвідування зборів, а також публічну демонстрацію символіки “вагнерівців” у Великій Британії буде загрожувати кримінальна відповідальність.

Видання Times писало, що Велика Британія тимчасово відклала рішення щодо ПВК “Вагнер” через заколот Пригожина, а також визнання президентом РФ прямих зв’язків групи з російською державою. 27 червня Путін на зустрічі з військовими заявив, що Росія повністю забезпечувала утримання “вагнерівців”, хоча раніше Кремль неодноразово заперечував причетність до фінансування ПВК.

Читайте також: “Вагнерівці” не виїхали з Білорусі, їх переселяють у казарми, — білоруський активіст

Прямий ефір