Сили оборони України активно поповнюють обмінний фонд російськими окупантами — деталі від Юсова

Російський окупант. Фото: gur.gov.ua

Українські Сили оборони поповнюють обмінний фонд за рахунок тих, кого беруть у полон — це кілька десятків російських окупантів на день. Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 13 вересня.

За словами Юсова, триває активна робота в межах проєкту “Хочу жити”.

“Зросла кількість звернень на “гарячу” лінію проекту “Хочу жити”. Це державний проєкт Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, у межах якого російські військовослужбовці можуть безпечно звернутися і здатися в полон, перейти на бік України. Якщо до операції з переходом російського пілота гелікоптера і борту Мі-8 на бік України це було 70-100 дзвінків на день, то після пресконференції за участю пілота цифри підскочили — фіксуємо 170 і більше дзвінків на день загалом”, — зазначив представник ГУР.

Також, за його словами, росіяни самі здаються в український полон у польових умовах.

“Українські Сили безпеки і оборони активно поповнюють обмінний фонд тими, кого захоплюють у полон. Це ті люди, які самостійно здаються в польових умовах — кілька десятків російських солдатів на день. Це стабільна, офіційно підтверджена цифра”, — сказав Юсов.

Читайте також: Гарний приклад для військовослужбовців РФ: спецоперацію ГУР про перегін в Україну російського гелікоптера розбираємо з експертами

Як повідомлялося раніше, втрати російських окупаційних військ в особовому складі від початку повномасштабного вторгнення в Україну становлять понад 270 тис. осіб. Тільки за останню добу Сили оборони України ліквідували 590 загарбників.

Прямий ефір