Я тут, щоб продемонструвати нашу рішучу підтримку України, — держсекретар США в перший день візиту до Києва (ВІДЕО)

Ентоні Блінкен. Фото: facebook.com/dshmyhal

Державний секретар США Ентоні Блінкен здійснює вже третій візит до України за час розв’язаної Росією повномасштабної війни. Сьогодні, 6 вересня, він приїхав до Києва. Як повідомляє Reuters з посиланням на джерела в Держдепі США, під час візиту Блінкен оголосить про новий пакет допомоги від Сполучених Штатів на суму понад 1 млрд дол., інформує FREEДОМ.

Так, головний дипломат США розпочав візит до України з відвідин Берковецького кладовища. Разом із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою Ентоні Блінкен вшанував пам’ять загиблих українських захисників.

“Щоразу я дивуюся надзвичайній хоробрості та стійкості українського народу, українських військ, керівництва України. Я перебуваю тут для того, щоб продемонструвати нашу рішучу підтримку України. Ми бачимо хороший прогрес у контрнаступі. Ми хочемо переконатися в тому, що Україна має все необхідне не тільки для успіху контрнаступу, а й для того, щоб у довгостроковій перспективі у неї була сильна обороноздатність, щоб у майбутньому подібне не повторилося”, — заявив Блінкен.

Держсекретар США приїхав до України за дорученням президента США Джо Байдена. Про це Блінкен заявив на зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

“Поки ви їхали до Києва, росіяни нагадали про себе всій Україні черговим обстрілом. І вкотре продемонстрували своє ставлення до всіх нас: до українського народу, американського народу і цивілізованого світу”, — сказав глава українського уряду.

Головний дипломат США прибув до Києва з дводенним візитом. Він залишиться на ніч в Україні вперше від початку повномасштабного вторгнення. Попереднього разу Блінкен був у Києві рік тому, 8 вересня 2022 року. Тоді він зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським і відвідав зруйноване Росією місто Ірпінь Київської області.

Читайте також: Зустріч має повністю синхронізувати позицію між США та Україною, — політолог про візит Блінкена до України

Нагадаємо, під час зустрічі Шмигаль і Блінкен обговорили зміцнення економічного співробітництва, посилення співпраці з американським бізнесом і прогрес у реалізації реформ.

Прямий ефір