Російські окупанти підпалюють заміновані ними поля — ситуація на Запорізькому напрямку

Дмитро Снєгирьов. Фото: informator.press

І друга, і третя лінії оборони, які облаштували російські окупанти, — досить підготовлені оборонні рубежі. Але перша лінія оборони, яка передбачала тотальне мінування шириною від 7 до 15 км, була успішно подолана у Запорізькій та Донецькій областях. Про це сьогодні, 5 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

За його словами, друга лінія оборони також передбачає наявність мінних полів, але не такої ширини.

“Основні проблеми Збройних сил України, які перешкоджали подальшій деокупації і в Запорізькій, і в Донецькій областях, на мою думку, успішно подолані. Це зазначають, до речі, і російські окупанти, причому використовують дуже цікаву тактику підпалу мінних полів. Але розумом Росію не зрозуміти”, — повідомив Снєгирьов.

Він зазначив із посиланням на українське командування, що на підготовку другої лінії оборони російські окупанти залучили до 20% резервів, ресурсів та час.

“Попри укріплений характер позицій, Збройні сили України таки демонструють успішний характер просування. Зачекаймо на офіційне підтвердження, але на цей час є інформація з району Вербового, що Збройні сили України вклинилися вже безпосередньо в другу лінію оборони противника”, — заявив військово-політичний експерт.

Читайте також: У росіян на півдні України виникли проблеми із ППО та зміцненням другої-третьої ліній оборони, — деталі від Ступака

Нагадаємо, на Запорізькому напрямку під авіаційними ударами росіян перебували райони Малої Токмачки, Новоданилівки, Орєхова, Преображенки, Роботинеого, Степногірська Запорізької області, понад 20 населених пунктів регіону зазнали обстрілів.

Прямий ефір