Бунту з боку російської еліти не очікуємо, а з боку народу — все можливо, — Давлятчин

Кремль. Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Представникам російських еліт відомо, що президент Володимир Путін вважає зраду “найтяжчим гріхом”. Тому, можна не розраховувати на бунт, наприклад, з боку олігархів Ротенбергів або Дерипаски. Однак, з боку російського народу така можливість існує. Таку думку сьогодні, 3 вересня, в ефірі телеканала FREEДОМ висловив журналіст Telegram-каналу “Можем объяснить” Ілля Давлятчин.

“Путін не прощає зради. Він сам про це говорив неодноразово, наприклад, у документальному фільмі Кондрашова, у відповідь на запитання, а що ви вважаєте найтяжчим гріхом, він сказав — зрада. І Пригожин був найяскравішим зрадником за останні роки. Так, був Скрипаль (був засуджений у Росії за статтею “державна зрада” за шпигунство на користь Британії, — ред.), але хто його вже пам’ятає”, — сказав він.

За його словами, такі представники російських еліт, як Аркадій і Борис Ротенберги, Геннадій Тимченко, Ігор Сєчін, Олексій Міллер і Сергій Чемезов, — це не ті люди, які підніматимуть бунт проти Володимира Путіна. 

“По-перше, вони занадто близькі і занадто давно пов’язані. Путін говорив, що він знайомий із Пригожиним із початку 1990-х, але це була не та дружба, коли за вами тягають валізку, як це робив Ігор Сєчін, який потім отримав високий пост у держкорпорації. Такі люди, як Сєчин, Чемезов, Міллер та інші, вони, по суті, в шоколаді, і всі свої статки заробили в останні роки. Піднімати бунт їм досить безглуздо”, — вважає він.

Давлятчин наголосив, що у цих представників еліти також немає власних армій, як це було у ватажка “вагнерівців”.

“У Олега Дерипаски (російський олігарх, — ред.), можливо, вона буде, це той самий “Редут”. Але там є “Газпром”, тобто поділ фінансування “Редута” між Дерипаскою і Міллером. Помилки Пригожина вони, очевидно, не повторять. Тому бунту з боку еліт ми особисто не очікуємо, а ось з боку народу — цілком може бути. Але як це складатиметься, залежить від стану справ на фронті та стану економіки. А ми бачимо, що економіка російська падає все нижче, долар уже понад 100 рублів, а ціни зростають”, — підсумував Ілля Давлятчин.

Читайте також: Успіхи наступу ЗСУ, фейки роспропаганди про західні поставки і що робити з Путіним: підсумки тижня підбиваємо з Михайлом Подоляком

Раніше радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк зауважив, що російські еліти зараз перебувають на тому етапі, коли не стоїть питання про збереження їхнього майна та активів. Йдеться про те, як їм вижити фізично.

Прямий ефір