На фронті — 45 бойових зіткнень, окупанти намагалися наступати на Куп’янському напрямку, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Чотири ракетних та 39 авіаційних ударів завдали російські окупанти минулої доби. Крім того, зафіксовано 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок терористичних атак РФ є загиблі та поранені серед мирного населення. На фронті протягом доби відбулось 45 бойових зіткнень. Про це сьогодні, 2 вересня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів Чернігівської, Сумської і Харківської області.

На Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії біля Новоселівського Луганської області. Ворог завдав авіаудару в районі Крохмального Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаударів в районі Новоєгорівки та Білогорівки Луганської області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів Луганщини та Донеччини.

На Бахмутському напрямку армія РФ вела безуспішні наступальні дії поблизу Курдюмівки Донецької області. Окупанти завдали авіаційних ударів в районах Ступочків, Білої Гори, Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії в районі Сєверного Донецької області. А на Мар’їнському — в районі Красногорівки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів регіону.

На Шахтарському напрямку російські війська завдали авіаудару неподалік від Старомайорського Донецької області. Від артилерійських обстрілів противника постраждали понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку росіяни завдали авіаудару в районі Малинівки Запорізької області. Від артилерійських обстрілів РФ постраждали понад 20 населених пунктів Запорізької області та Нікополь Дніпропетровської.

На Херсонському напрямку російські окупанти обстріляли понад 10 населених пунктів.

Українські захисники продовжують вести наступальну операції на Мелітопольському напрямку, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала шість ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та п’ять — по зенітно-ракетним комплексам противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, два пункти управління, три склади боєприпасів та радіолокаційну станцію противника.

Читайте також: Серпень став абсолютним рекордом за кількістю знищених російських артустановок, наступ ЗСУ йде за планом, — Коваленко

Прямий ефір