Проводити президентські вибори в умовах загальної мобілізації — серйозний ризик для Путіна, — опозиціонер

Президент РФ Володимир Путін не піде на оголошення нової хвилі мобілізації, оскільки такий крок стане серйозним ризиком для його режиму. Таку думку сьогодні, 1 вересня, в ефірі телеканала FREEДОМ висловив російський опозиційний політик Дмитро Гудков.

“Найімовірніше, у листопаді буде висунення Путіна в президенти, а в березні президентські вибори. Мобілізація в плані політичних дивідендів Путіна завдасть тільки шкоди. Думаю, минулий вересень був показовим, і Путін усе зрозумів, тому вони її ретельно приховували, і зараз намагаються проводити її приховано переважно в регіонах, подалі від Москви”, — сказав він. 

Гудков зазначив, що вже в жовтні 2023 року російська влада планує провести призовну кампанію, і якщо цього людського ресурсу їм вистачить, щоб утримувати окуповані території, то нової хвилі мобілізації не буде.

“Якщо мобілізація і буде, то все-таки часткова в якихось регіонах, навряд чи це буде загальна мобілізація. Звичайно, Путін може спокійно себе перепризначити, у нього не буде жодних проблем, тому що жодних кандидатів опозиційних не буде. Але проводити президентські вибори в умовах загальної мобілізації, ну, це серйозний ризик для системи і вибори будуть складніше проходити, а після виборів, може бути, все що завгодно. Тому до президентських виборів вони постараються уникнути такого кроку”, — пояснив Дмитро Гудков.

Читайте також: Висування Гіркіна на вибори президента РФ не буде з різних причин, — Нізовцев

Як повідомлялося, Кремль планує відправити на війну проти України ще 450 тис. осіб. Про це сказав глава Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв’ю проєкту “Радіо Свобода” “Крим. Реалії”. Таким чином, за його словами, у країні-агресорі намагаються приховати масштабні людські втрати на фронт.

Прямий ефір