Висування Гіркіна на вибори президента РФ не буде з різних причин, — Нізовцев

Ігор Стрєлков (Гіркін). Скріншот: uatv.ua

Колишній офіцер Федеральної служби безпеки (ФСБ) і ексватажок незаконних збройних формувань “ДНР” Ігор Стрєлков (Гіркін), заочно засуджений у Гаазі до довічного ув’язнення, у соціальних мережах опублікував свою “передвиборчу” заяву, в якій дуже лояльно і ніжно відгукнувся про президента РФ Володимира Путіна. Попри це, його спроба висунутися в кандидати в президенти Росії провальна. Таку думку сьогодні, 1 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив журналіст, член команди Олексія Навального Дмитро Нізовцев.

“Що стосується його політичної платформи, то він вважає, що влада Путіна крута. І в глибині душі він вважає, що Путін красунчик. Він засуджував його за те, що війна йде не зовсім так, але це було скоріше, тому що це розходилося з образом Путіна, який Стрєлков собі намалював. Він намалював собі Путіна, такого потужного полководця, маршала генералісимуса Сталіна, який зараз усе завоює. А цього не відбувалося. Тому його критикував і говорив, що головнокомандувач не правий. Його головна критика до Путіна, що Путін не до кінця Путін, йому треба бути ще більшим Путіним, ніж він є на цей час. Тому його політична платформа, вона саме така. Ну, звичайно, взагалі політичну платформу Гіркіна занадто довго обговорюють. Ясна річ, що нічого близького з його висуненням на вибори в юридичному сенсі, звичайно ж, не буде з різних причин”, — пояснив він.

Журналіст вважає, що Кремлівській владі він не потрібен, оскільки особистість він не далекоглядна і дурна.

“Щодо Гіркіна ми завжди, коли дивимося в його бік, бачимо кількість підписників у Telegram-каналі, ми згадуємо, що він там був міністром так званої Донецької народної республіки (ДНР), він зробив великий внесок, коли захоплювали Крим і так далі. Тобто якісь його подвиги. Але якщо вдаватися в деталі взагалі його біографії, то Стрєлков людина просто дурна”, — сказав він.

Читайте також: “Гіркін почав грати за правилами”: “передвиборчу” заяву арештанта розібрав російський соціолог

Нагадаємо, 21 липня російські силовики затримали колишнього ватажка бойовиків “ДНР” Ігоря Гіркіна (Стрєлкова). Йому висунуто обвинувачення за статтею 282 КК РФ — за екстремізм. Міщанський суд Москви заарештував Гіркіна на 2 місяці — до 18 вересня. У справі про екстремізм йому загрожує 5 років.

Прямий ефір