Український ударний потенціал дронами доповнюється ракетною зброєю — це серйозне досягнення, — Романенко

Ігор Романенко. Фото: Facebook

Збройні сили України (ЗСУ) за допомогою далекобійної зброї українського виробництва змогли вразити ціль на відстані 700 км, а це серйозне досягнення. Українські військові використовують фактор раптовості та успішно використовують відсутність ефективного захисту на території Російської Федерації для ураження важливих військово-стратегічних об’єктів. Про це сьогодні, 31 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко.

“Український ударний потенціал у вигляді безпілотних літальних апаратів (БпЛА), боєприпасів, що баражують, доповнюється нашою ракетною зброєю. Зокрема, у Генштабі я відповідав за програму “Сапсан” — це оперативно-тактичний ракетний комплекс. За характеристиками кращий за “Іскандер”. І якщо мається на увазі випробування саме цього комплексу, дуже сподіваємося після завершення випробувань постановку на потік. І якщо вже пройшли випробування, і ми досягли результату в 700 км — це серйозне досягнення. Крім безпілотних апаратів потужно набирають темпи наші ракетні комплекси. Там є перспектива, є націленість, і дуже сподіваємося, що далі буде більше”, — розповів він.

Експерт зазначив, що українські військові ефективно використовують фактор часу для того, щоб вести боротьбу з противником.

“У зв’язку з тим, що Росія почала агресивну війну і більшу частину зенітно-ракетних комплексів задіє проти засобів протиповітряної оборони в районі ведення цієї окупаційної агресивної війни, то, природно, засобів на захист протиповітряних об’єктів на території Російської Федерації стає недостатньо, тому що йдуть втрати. А швидке виробництво нових комплексів не виходить. У зв’язку з цим українські дрони пролітають попри те, що є втрати за маршрутами, які вони проходять. На все це потрібен час, а удари наносяться мало не щодня. Тобто у війні дуже важливий фактор часу. Як швидко, наприклад, ми застосовуємо нову зброю, змінюємо місце дислокації своє і так далі. Тобто щоб противник не встигав реагувати адекватно на це й ефективно організовувати захист. Саме це зараз і відбувається”, — пояснив він.

Читайте також:Україна має можливості для розширення атак по військових об’єктах РФ і на цьому не зупинятиметься, — Чаленко про удар дронами

Прямий ефір