Україна має отримувати від ЄС щонайменше 6-7 тис. снарядів на день, — глава Міноборони Естонії

Міністри оборони України та Естонії Олексій Резніков і Ханно Певкур. Фото: Twitter

Україна має отримувати від Європейського Союзу снарядів у розрахунку 6-7 тис. на день. Про це сьогодні, 30 серпня, перед неформальною зустріччю міністрів оборони країн Євросоюзу заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, повідомляє кореспондент FREEДОМ.

За його словами, ініціатива з постачання Україні 1 млн. снарядів протягом 12 місяців, яка стартувала в березні поточного року, сприяла збільшенню поставок. Однак, вважає міністр, цього досі недостатньо.

“Ми говоримо про 6-7 тис. снарядів (2 млн 190 тис. — 2 млн 555 тис. на рік) на день. У найбільш “спекотні” дні росіяни використовують 60-70 тис. снарядів, тобто в 10 разів більше. Ми розуміємо, що навіть коли відправимо 1 млн снарядів, це допоможе Україні, військові їх потребують. Які переваги наших снарядів? Вони більш точні. Вони допомагають українцям краще, ніж російські снаряди”, — акцентував міністр оборони Естонії.

За його словами, зараз європейці збільшують виробництво боєприпасів, але для того, щоб забезпечити Україну, варто вже зараз відновлювати наявні на складах снаряди, а також закуповувати їх у третіх країн.

“Ми бачимо певні дії Сил оборони України у напрямку до Токмака. Токмак — це гаряча точка зараз. Вони намагаються взяти під контроль місто. Коли зможуть досягти цього, то переріжуть деякі лінії постачання російської армії, що дуже-дуже важливо. Давайте сподіватися, що вони досягнуть успіху, але треба розуміти, що це вкрай важко — те що вони роблять. Вони просуваються сантиметр за сантиметром через дуже масштабні мінні поля”, — сказав Певкур.

Міністр оборони Естонії також звернув увагу на те, що ЗСУ впливають на росіян і на їхній території.

“Атака на аеродром у Пскові була дуже близько від Естонії, це практично 30 кілометрів від кордону. Ми моніторимо ситуацію дуже уважно біля нашого кордону, і сподіваємося, що українці пройдуть через Токмак до Азовського моря”, — додав Певкур.

Він також закликав подвоїти постачання снарядів до України.

Читайте також: Будь-яка міжнародна військова підтримка України законна, а Росії — ні, — Подоляк

Як повідомлялося раніше, Сполучені Штати Америки передадуть Україні новий пакет військової допомоги, який оцінюють у 250 млн дол.

Прямий ефір