Кількість українських безпілотників, які здійснюють атаки на території РФ, зростатиме — прогноз військового експерта

Ілюстративне фото: ГШ ЗСУ/facebook

Кількість українських безпілотників, які здійснюють атаки на військові об’єкти на території РФ, збільшуватиметься. Про це сьогодні, 29 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий експерт Сергій Грабський

Він зазначив, що поки зарано говорити про те, що атаки українських безпілотників по російській території завдають якоїсь колосальної шкоди, але вже зараз проглядається певний напрямок цієї роботи.

“По-перше, ми розуміємо, що ми ведемо роботу зі знищення тих засобів нападу Російської Федерації, які безпосередньо загрожують кожному українцю, я маю на увазі кораблі, я маю на увазі стратегічну авіацію противника. І, загалом-то, удар по Курській області був одним з елементів, коли були знищені не стратегічні літальні апарати, але все-таки постраждала авіація противника. Потрібно розуміти, що противник не має можливості відновити швидко повітряний ударний потенціал. Ми змушуємо противника переносити авіацію. Ми робимо роботу авіації противника складнішою та дорожчою”, — сказав експерт.

Грабський підкреслив, що удари по різних об’єктах на території РФ здійснюються з мінімальною ймовірністю завдання шкоди саме мирному населенню.

“Ми можемо по-різному ставитися до росіян, але потрібно розуміти, що українські Сили оборони не воюють із мирним населенням. Це аксіома”, — сказав він.

Військовий експерт також зазначив, що українські військові діють дзеркально, тому відпрацьовується точність та ефективність нанесення ударів, зокрема й по енергетичних об’єктах РФ. На його думку, росіяни мають розуміти, що вони починають жити в новій реальності.

“Ця нова реальність називається війна. Тобто при тому, що я наголошував, що ми не воюємо з мирним населенням, але навіть збитий безпілотник може призвести до жертв серед мирного населення… Чи буде збільшуватися кількість безпілотників? Так, безумовно, буде збільшуватися. Буде збільшуватися дистанція? Так, буде збільшуватися. Якщо раніше ми говорили виключно про прикордонні області, то зараз це і Тульська область, і Московська область, і інші області Російської Федерації. У міру нарощування наших темпів і виробництва, і ефективності використання цих безпілотних літальних апаратів, ми будемо розширювати і географію, і інтереси застосування цієї безпілотної авіації. Вона завдає шкоди противнику та зменшує його бойовий потенціал. На це і робиться розрахунок, знову ж таки з мінімальним збитком для мирного населення”, — сказав Грабський.

Читайте також: “Байрактари”, “Морські малюки” і “Луна”: експерти обговорили роль безпілотників у війні

Раніше військовий експерт Ян Матвєєв заявив, що російський військово-промисловий комплекс активно шукає варіанти, яким чином протистояти роботі дронів.

Прямий ефір