У Криму для росіян буде Армагеддон, — Маломуж

Микола Маломуж. Фото: apostrophe.ua

Заява начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова про те, що українські військові здатні завдати ударів по будь-якій частині тимчасово окупованого Криму, — констатація факту, а не прогноз. Україна вже неодноразово демонструвала такі удари. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж.

“Буданов озвучив те, що ми вже давно маємо: завдання ударів по Севастополю, по Кримському мосту, по багатьох стратегічно об’єктах, включаючи армійські склади, бази Чорноморського флоту — це вже конкретні місця, це вже весь Крим. Ми вже давно дістаємо і британськими ракетними системами, і SCALP, і власного виробництва, і нашими безпілотниками, які летять усією територією Криму, і надводними дронами, що йдуть на 800 км, — це все узбережжя Криму”, — перелічив гість ефіру.

Він додав, що поява в Україні в перспективі далекобійних ракет Taurus і ATACMS розширить можливості ураження російських загарбників у Криму. Колишній розвідник прогнозує знищення Чорноморського флоту РФ та руйнацію Керченського (Кримського) мосту.

“Одномоментне завдання стратегічних ударів по Чорноморському флоту далекобійними ракетами, безпілотниками надводного типу, повітряними безпілотниками, проведення диверсійних операцій — це повна дезорієнтація флоту. Уже “Калібри” не летітимуть. Флот буде або знищений, або недієздатний. Такий самий удар по Кримському мосту. По всьому Криму. Додатково ми знаємо всі гарячі точки, включаючи С-400, комплекси, які вважають гордістю Росії, ми також знищили. Недоторканних засобів Росії немає”, — констатував Микола Маломуж.

Ексглава Служби зовнішньої розвідки України прогнозує, що в Криму на росіян чекає Армагеддон.

“Сім’ям [російських] військовослужбовців, які проходять службу на Чорноморському флоті та по всій території Криму, вже надійшли розпорядження, як тікати з Криму: які пункти збору, які технічні засоби будуть, автобуси, машини, плавзасоби та як їхати. Вони Крим не планують довго тримати. Якщо ми створимо умови наступальних операцій на півдні та закриємо пастку, знищивши флот або частково пошкодивши, і міст, відповідно, Крим — уже пастка… Удари вдесятеряться, коли почнеться наступальна операція по Криму: буде залучений увесь арсенал і ракетних систем, і мінних систем, і безпілотників, й інших засобів, включаючи диверсійні операції, включаючи дії партизанів та кримських татар, які нас підтримують. Це буде Армагеддон для Росії”, — підсумував колишній розвідник.

Він додав, що до цього Україна йде через тяжкі бої на півдні.

Нагадаємо, українські сили в Криму ліквідували “візитну картку” російських засобів протиповітряної оборони — ракетний комплекс С-400, а також висадилися в четвер, 24 серпня, на мисі Тарханкут у північно-західній частині окупованого півострова, в районі населених пунктів Оленівка та Маяк, пошкодивши 4 швидкохідні російські катери та знищивши щонайменше 30 окупантів.

Прямий ефір