Пошкодили катери та знищили окупантів — деталі висадки українських розвідників у Криму (ВІДЕО)

Прапор України на Тарханкуті. Скріншот: Telegram/ГУР

Уранці 24 серпня в анексованому Криму відбулася спецоперація Сил оборони України — українська розвідка за підтримки бійців військово-морських сил висадилася на острів Тарханкут у районі населених пунктів Оленівка і Маяк. Підсумок — пошкоджено 4 швидкохідних російських катери та знищено щонайменше 30 окупантів, інформує FREEДОМ.

За даними Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, цей рейд засвідчив, що Крим перебуває в зоні досяжності для подальшого проведення таких дій.

“У межах спецоперації відбулася висадка особового складу на території півострова. Цілі досягнуто, втрат серед особового складу немає. Триває спецоперація, всі деталі ми не розкриваємо. Є втрати серед особового складу противника, а також серед його сил і засобів”, — повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

Керівник ГУР Кирило Буданов наголосив, що українські військові можуть дістати та вразити будь-яку точку в тимчасово окупованому Криму для знищення противника. Він зазначив, що для деокупації півострова є багато різних варіантів, але без військових дій не обійтися.

“Ми здатні вразити будь-яку частину тимчасово окупованої АР Крим. Абсолютно в будь-якій точці ми можемо дістати противника. Ті, хто накоїв дурниць, їм краще виїхати. А тим, хто чекає [на Україну], потрібно готуватися і робити все для допомоги, насамперед, розвідувальним органам, а коли вже війська підуть — у відкриту. Для підтримки, для створення сприятливих умов. Для того, щоб це відбулося просто швидше. І найбільш безкровно, як це тільки можна буде зробити”, — сказав Буданов в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Так, українські сили в Криму ліквідували “візитну картку” російських засобів ППО — ракетний комплекс С-400.

“Є інформація про ліквідацію особового складу. Комплекс С-400 — це не одна одиниця техніки. Усе, що знаходилося навколо — або знищено, або уражено. Самих по собі комплексів С-400 у росіян небагато, тому що це одна з останніх розробок, один із найсучасніших їхніх засобів протиповітряної оборони. Сьогодні дійсно відбувся тріумф для українців, які наближають звільнення Криму”, — сказав Андрій Юсов в ефірі марафону “Єдині новини”.

Крім російського комплексу С-400 у Криму, ЗСУ 23 серпня знищили і пошкодили також три системи С-300 противника в Херсонській області. Росіяни часто використовують зенітно-ракетні комплекси С-300, які призначені для протиповітряної оборони, у нетиповий спосіб — для атаки на об’єкти цивільної інфраструктури України.

Прямий ефір