У РФ триває прихована мобілізація “гарматного м’яса” — подробиці (ВІДЕО)

Мобілізація в РФ. Ілюстративне фото: news.liga.net

Російська влада може оголосити загальну мобілізацію після дня єдиного голосування. При цьому в армію можуть призвати раніше недоторканних силовиків з МВС, МНС, Федеральної служби охорони і навіть Федеральної служби виконання покарань. Про це написало російське медіа BRIEF. Українська розвідка також попереджає, що в Росії готуються до старту кампанії із загальної мобілізації. Поки що Кремль намагається будь-якими способами заповнити втрати російської армії, передає FREEДОМ.

Силовики запропонували Путіну запровадити воєнний стан і оголосити загальну мобілізацію, пише Bloomberg із посиланням на джерела у російських елітах. За даними американської розвідки, Російська Федерація втратила у війні проти України 120 тисяч убитими, а з урахуванням поранених — 300 тисяч. У Генштабі ЗСУ повідомляють, що кількість загиблих у російській армії становила 258 тисяч осіб.

“Ті кроки, які Держдума зробила останніми днями перед тим як піти на канікули, вони не становлять жодного простору для тлумачення. Звісно, мобілізація буде. Зараз армія РФ комплектується за рахунок контрактників, ПВК “Вагнер” — пішов, навіть зеків вербувати почало і продовжує Міноборони… Влада так чи інакше готує план “б” і власне це і є мобілізація”, — каже політичний коментатор Дмитро Єловський.

Путін зволікає з оголошенням мобілізації, оскільки побоюється реакції російських громадян, заявили у Генштабі Сил оборони Естонії. Тому Москва хоче збільшити кількість контрактників в армії, сказав на пресконференції начальник Генштабу Март Вендла. Тож Кремль намагається покрити втрати.

У мережі з’явилося відео виступу військкома на заводі Тольятті. Він агітував працівників підписувати контракти із армією. Військовий комісар пояснив, що хоча контракт підписується на два роки, але через ситуацію в країні він автоматично пролонгується. Майбутнім військовослужбовцям обіцяють багато грошей, але й погрожують.

У селі Бакчасарай у Татарстані хочуть забрати останніх чоловіків на війну, пише телеграм-канал “Мобілізація Новини”. Там мешкає менше 100 людей, але все одно звідти закликали вже кількох чоловіків у першу хвилю мобілізації. І знову біля місцевого будинку культури розгорнули пункт агітації.

Поліція під час облав на мігрантів почала доставляти людей до військкоматів, пишуть російські телеграм-канали. Нещодавно на овочебазі в Санкт-Петербурзі провели рейд і в ході перевірки поліцейські виявили майже 400 громадян інших країн, з яких 55 перебували на території Росії з порушенням міграційного законодавства. Також виявили понад сотню іноземців, які прийняли громадянство Російської Федерації. Практично всіх їх доставили до районного військкомату для постановки на військовий облік.

Раніше, у Кремлі заявили, що видавати паспорт Росії іноземцям потрібно одночасно з постановкою на військовий облік.

“Наша пропозиція — синхронізувати видачу російського паспорта та постановку на військовий облік. Як це зробити формально, хай відповідні служби вирішують. Ми готові взяти участь у продумуванні формальної процедури синхронізації цих двох актів”, — заявив
Валерій Фадєєв, голова Ради при президентові Російської Федерації щодо розвитку громадянського суспільства та прав людини під час пресконференції.

У Челябінській області військкомат викликає на медичний огляд чоловіків, які раніше служили. Фото повісток виклали до мережі. Правозахисники нагадують, щоб не загинути на війні проти України в жодному разі не можна взаємодіяти з військкоматом.

Читайте також: Російська влада вирішила змінити тактику з масовим вербуванням на війну — подробиці від фонду “Идите лесом”

Прямий ефір