Молодь — найбільш вразлива перед терором окупантів категорія, — мер Мелітополя

Іван Федоров. Фото: IvanFedorovUA

Російські окупанти продовжують терор на тимчасово окупованих територіях Запорізької області, особливу увагу приділяють українській молоді. Хочуть остаточно “промити” дітям мізки, і паспортизувати їх. Про це сьогодні, 14 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ міський голова Мелітополя Іван Федоров. 

“Молодь шкільного та університетського віку — це та категорія населення, яка найбільше відчуває на собі терор ворога. Починаючи з того, що їх змушують вступати в різного роду організації, такі як “Юнармия”, “Юг Молодой”, вивчати роботу бойових безпілотників у школі. Продовжуючи тим, що їх відправляють до таборів, у яких ворог уже відкрито говорить, що їм промиватимуть мізки”, — сказав він.

До того ж молодь намагаються ще й примусово паспортизувати, каже мер Мелітополя.

“Щодо видачі атестатів і паспортизації: сьогодні ворог на тимчасово окупованій частині Запорізької області намагається зробити ще одну хвилю, щоб паспортизувати всіх. Наприклад, не видають сертифікат про освіту школярам або випускникам університету. Чергова хвиля паспортизації для того, щоб всіляко всунути в руки нашим жителям російський паспорт”, — розповів він. 

Федоров також додав, що медустановам, зокрема одній із поліклінік, російська “влада” дала наказ, скласти перелік тих, хто ще не отримав паспорт РФ.

Читайте також: РФ краде українських дітей: перевиховання починає зі стирання ідентичності — деталі (ВІДЕО)

Як Іван Федоров повідомляв раніше, на окупованій частині Запорізької області росіяни планують відкрити “інститут уповноваженого з прав людини”. При цьому тривають викрадення, тортури, нав’язування російських паспортів місцевому населенню. 

Прямий ефір