“Дистанційна деокупація”: про настрої росіян в Криму на тлі постійних ударів розповів заступник голови Меджлісу

У Криму. Фото: РБК

Дії Збройних сил України (ЗСУ) стосовно окупованого Росією півострову Крим можна схарактеризувати як дистанційну деокупацію, адже кількість ударів проти військових об’єктів ЗС РФ збільшується. Тим часом росіяни та колаборанти розуміють, що з півострова необхідно виїжджати до його звільнення. Про це сьогодні, 11 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Ахтем Чийгоз.

“Росіяни, які завжди піклуються про те, як же їм безпечно відпочивати, зреагували швидко. Завжди наводжу аналогію з Абхазією: практично 30 років вона перебуває під контролем РФ, проте там так і не розквітнув курорт — розруха і наслідки “дружньої волі” Росії щодо грузинського народу. Та ж сама ситуація призвела і до Криму. Крим — це острів, який не має сухопутного сполучення з Росією, тому говорити про безпеку для росіян, які приїхали, не доводиться”, — сказав він.

За його словами, внаслідок постійних ударів по військових об’єктах ЗС РФ в окупованому Криму у росіян додається впевненість у тому, що необхідно швидше “звалювати”.

“Халява не пройшла — кажу зрозумілою російською мовою. Процес іде, і він буде ще більшим. Тим паче, що сухопутне сполучення з Кримом перервано і з території материкової України, туристичний маршрут, який обіцяв Аксьонов із 2022 року, на цьому й закінчився. А спроби вмовляти тих, хто залишився на півострові їхати через цю частину, ну, таких дурнів знайшлося там кілька. Вони бачили, що вся ця дорога під контролем України і українських військ. Наші дії на території півострова Крим я називаю дистанційною деокупацією”, — наголосив він. 

Чийгоз зазначив, що більшість росіян і колаборантів не хочуть залишатися в Криму через його майбутню деокупацію, оскільки їм доведеться відповідати перед українським законом.

“Коли світ уже дістався до злочинця Путіна і виніс йому арешт по всьому світу, то ви ж розумієте, що вони там, звичайно, кровожерливі, але не ідіоти. Вони прекрасно розуміють, якщо до їхнього царя дісталися, то їм взагалі ніхто не буде забезпечувати якусь безпеку”, — акцентував Ахтем Чийгоз.

Читайте також: Кількість ударів по військових об’єктах у РФ зростатиме — Чернєв про головну помилку Путіна

Як повідомлялося раніше, армія РФ більшою мірою зайнята боями на півдні України, оскільки на цьому напрямку українські війська створюють умови для звільнення окупованих територій Запорізької, Херсонської областей і Криму.

Прямий ефір