Історія в школах обслуговує інтерес влади Росії, — експерт

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Російська влада вже багато років використовує історію у своїх інтересах, і цей предмет зараз обслуговує інтерес влади. Російські вчителі — одна з найбезправніших груп у РФ. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів Данило Кен, голова незалежної профспілки “Альянс вчителів”.

За його словами, російських вчителів багато років готували до впровадження фашистського підручника з історії. Він зазначив, що вчителі бунтувати не будуть, і з 1 вересня дітей навчатимуть за новим путінським підручником.

“У Путіна є таке правило “все суспільство, як жабу варити потроху”, щоб люди не бунтували… У цьому сенсі, на жаль, російське суспільство і вчителі багато років готувалися до того, що такий фашистський підручник можна в школу впровадити. Звичайно, багатьом вчителям не подобається, хтось намагатиметься це пом’якшувати, знаходити компроміси із совістю, зі змістом підручника”, — каже Кен.

Він упевнений, що колись у Росії будуть чесні підручники, чесні історії про війну з Україною.

“І в цьому підручнику незмінно частиною буде розділ про те, як під час війни, напередодні в процесі війни держава через підручники брехала суспільству і брехала дітям, і просто якісь цитати з цього підручника увійдуть в підручники майбутні, як пряме тому підтвердження”, — додав гість ефіру.

Читайте також: Військово-патріотичне виховання та спотворення історії: як у Росії вчать Путіна любити (ВІДЕО)

Прямий ефір