ЗСУ успішно контратакують: ситуацію на фронтах від Куп’янського до Херсонського прокоментував експерт

Українські військові. Фото: Facebook/Командування морської піхоти

Російські війська продовжують наступати на позиції Збройних сил України, намагаються взяти перевагу чисельністю, але українські військові вдало стримують їх і успішно проводять контратаки. Інтенсивні бої тривають на всіх напрямках. Про це сьогодні, 7 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко. 

“На жаль, вони не очікували, сидячи склавши руки, коли ми сформуємо свої резерви. Таким чином, вони сформували ударне угруповання на сході — від Куп’янська до Лиману, яке зараз задіюють. І це угруповання просунулося за два попередні тижні на кілька кілометрів уперед”, — сказав він. 

Романенко зазначив, що зусиллями Сил оборони України просування російських військ вдалося призупинити, а ситуацію стабілізувати. 

Таким чином, у районі населеного пункту Кармазинівка Луганської області українські захисники успішно контратакують, каже він.

“Там, де в нас були наступальні дії на півдні за напрямками Бердянськ, Мелітополь і Херсонська область, вони знову таки перекинули резерви, і наші Сили оборони перейшли до оборони, і проводять контратаки в районі Роботине, в районі Старомайорська, де вони намагаються відновлювати позиції”, — наголосив він. 

Романенко зазначив, що на Херсонському напрямку тривають важкі бої.

“У нас там є плацдарм від Антонівського мосту в бік Олешок, і там на окремих островах теж ідуть важкі бої. Тому що вони розуміють, що якщо вдасться далі просуватися нашим підрозділам і частинам, то для них ситуація погіршиться. Побіжний перегляд стану по фронту свідчить про те, що в них є поки що і озброєння, і ресурси. Наш шлях подолання — якісні підходи ведення бойових дій, професіоналізм. Ми повинні бути краще озброєні, щоб більш ефективно воювати з великою кількістю, а вони намагаються розв’язувати ці питання кількісно”, — підсумував Ігор Романенко.

Читайте також: ЗСУ створюють передумови для звільнення територій, блокуючи логістику окупантів, — експерт

Як повідомлялося, протягом минулої доби на фронті відбулося 50 бойових зіткнень. Російські окупаційні підрозділи атакували, зокрема, на Куп’янському напрямку та в районі Авдіївки, намагалися наступати в районі Роботиного у Запорізькій області. Завдавали ракетних та авіаційних ударів по території України, а також гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів по позиціях українських військ та населених пунктах. 

Прямий ефір