ЗСУ створюють передумови для звільнення територій, блокуючи логістику окупантів, — експерт

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

Наразі створюються умови для звільнення українських територій, оскільки Збройні сили України (ЗСУ) продовжують завдавати ударів по логістичних ланцюжках російських окупаційних військ. Останні з них прийшлись по Чонгарському та Генічеському мостах на території окупованого Криму. Таку думку сьогодні, 7 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов

“Залишився єдиний сухопутний коридор через Армянськ, який знаходиться в зоні вогневого ураження навіть систем реактивного залпового вогню (РСЗВ) Himars або MLRS. Тобто, можна говорити про те, що цей напрямок повністю буде під контролем ЗС України — створюються передумови для чергового “жесту доброї волі”, який ми спостерігали в моменті деокупації Херсонської області”, — сказав він. 

Військовий експерт уточнив, що раніше аналогічні умови зі знищення логістичних ланцюжків росіян не дозволили їм подальше перебування на окупованих територіях Херсонської та Харківської областей. 

“Деокупація Херсонської області почалася саме з завдання систематичних ударів по головних логістичних складових, наприклад, по Антонівському мосту. І останні удари, які були нанесені ЗС України, свідчать саме про систематичний характер завдання ударів. Тобто, це не разові удари з метою показати можливості ЗС України”, — наголосив Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Прорвали першу лінію оборони, — контрнаступ ЗСУ прокоментували Маляр та Буданов

Нагадаємо, 6 серпня в управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ підтвердили, що українські військові завдали удару по Чонгарському мосту на адміністративному кордоні з тимчасово окупованим Кримом і Генічеському автомобільному мосту в Херсонській області.

Як повідомлялося, протягом минулої доби на фронті відбулося 50 бойових зіткнень. Російські окупаційні підрозділи атакували, зокрема, на Куп’янському напрямку та в районі Авдіївки, намагалися наступати в районі Роботиного у Запорізькій області. Завдавали ракетних та авіаційних ударів по території України, а також гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів по позиціях українських військ та населених пунктах.

Прямий ефір