50 боєзіткнень за добу: про відбиття російських атак на Куп’янському та Авдіївському напрямках повідомив Генштаб ЗСУ

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби на фронті відбулося 50 бойових зіткнень. Російські окупаційні підрозділи атакували, зокрема, на Куп’янському напрямку та в районі Авдіївки, намагалися наступати в районі Роботиного у Запорізькій області. Завдавали ракетних та авіаційних ударів по території України, а також гатили з реактивних систем залпового вогню, артилерії, мінометів по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це сьогодні, 7 серпня, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

30 ракетних та 52 авіаційних удари завдав противник по Україні напередодні, а також здійснив 75 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Ситуація на оперативних напрямках наступна:

На Волинському та Поліському — без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському ворог обстріляв із мінометів й артилерії понад 35 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському напрямку українські воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника в районі східніше Петропавлівки Харківської області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах двох населених пунктів області, обстріляв ще 10.

На Лиманському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах трьох населених пунктів, обстріляв 7 в Луганській та Донецькій областях.

На Бахмутському напрямку Сили оборони України стримують противника в районі північно-східніше Диліївки. Від ворожих артилерійських обстрілів потерпали понад 15 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника захисники України успішно відбили атаки російських військ в районі Авдіївки. Два населені пункти постраждали від ворожих обстрілів.

На Мар’їнському напрямку українські підрозділи продовжують стримувати наступ російських військ в районах Мар’їнки та Красногорівки. Біля останньої ворог завдав авіаційного удару. Артилерійських обстрілів зазнали 5 населених пунктів Донеччини.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційного удару в районі Старомайорського. Артилерійських обстрілів зазнали ще 5 населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог вів невдалі для себе наступальні дії в районі Роботиного Запорізької області, завдав авіаційних ударів в районах трьох населених пунктів Запорізької області. Обстріляв з артилерії понад 15, серед яких місто Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку противник завдав авіаційного удару в районі Ольгівки Херсонської області. Артилерійських обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів регіону.

У Генеральному штабі констатують, що російські загарбники продовжують зазнавати великих втрат, які всіма способами намагаються приховати.

“У тимчасово захопленому населеному пункті Чаплинка Херсонської області на територію моргу з Херсонського напрямку прибуло два вантажних автомобілі з тілами військовослужбовців армії РФ. Тіла було захоронено на двох локаціях”, — йдеться у повідомленні Генштабу.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу противника та 4 — по зенітно-ракетних комплексах окупантів. Підрозділи ракетних військ і артилерії за цей час уразили 2 пункти управління, 2 райони зосередження особового складу, 2 артилерійських засоби на вогневих позиціях та одну станцію радіоелектронної боротьби противника.

Читайте також: Величезні втрати російської армії фіксують журналісти: де Кремль візьме нове “гарматне м’ясо” (ВІДЕО)

Прямий ефір