Головна проблема у російській армії — особовий склад: оцінка ситуації на Бахмутському напрямку від ЗСУ

Сергій Череватий. Фото: Facebook/Serhii Cherevatyi

Російські окупанти зазнають на Бахмутському напрямку значних втрат. Про це сьогодні, 6 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

“Головна проблема у російській армії — особовий склад. Угруповання, яке протистоїть нам, — досить різношерстне. Більш професійне ядро — це десантники, які теж зазнали значних втрат. Також є піхотні частини, але оскільки їх не вистачає, використовується бойовий резерв. Ворог зазнає щодня значні втрати. За цю добу на Бахмутському напрямку 35 окупантів було знищено, 106 дістали поранення, вісім потрапили в полон. Також знищено ворожу БМП, чотири склади з боєприпасами, безпілотник “Орлан-10″, п’ять пускових установок для запуску безпілотних апаратів, п’ять вантажівок із боєприпасами та один дрон-камікадзе”, — повідомив він.

Водночас зазначив Череватий, хоча російські військові погано екіпіровані та мотивовані, недостатньо навчені, вони переважають кількістю.

“Також у них багато радянської техніки. Йдучи на поводу у Кремля, російське військове керівництво кидає день у день у топку війни тисячі окупантів на тиждень. Цей шлях вбивчий для них, але й важкий для нашої країни”, — заявив речник.

Читайте також: Українські прикордонники контролюють трасу “Слов’янськ — Бахмут” — репортаж із позицій (ВІДЕО)

Нагадаємо, на Бахмутському напрямку Сили оборони стримують противника в районі Курдюмівки.

Прямий ефір