Десантний корабель “Оленегорский горняк” був атакований у бухті Новоросійська — коментар представника української розвідки

"Оленегорский горняк". Фото: uk.wikipedia.org

Допоки Військово-морський флот Російської Федерації (ВМФ РФ) становитиме загрозу для України, він зазнаватиме втрат, як це було з крейсером “Москва”. Про це сьогодні, 4 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов, коментуючи атаку на російський десантний корабель “Оленегорський горняк” у Новоросійську.

“Продовження буде. Безумовно, поки рашисти, їхня армія і флот, становлять загрозу для української державності, продовжують знищувати цивільне населення та цивільні інфраструктури, ті наслідки, які відбуваються з їхніми кораблями, є абсолютно закономірними, і вони будуть продовжуватися”, — сказав він.

За словами Юсова, атака на “Оленегорский горняк” — це добрі новини для українців і трагедія для російських пропагандистських ЗМІ.

“Кожна подібна подія, це хороші новини для українців, особливо для тих, хто перебуває в окупації і чекає повернення законної української влади. І сьогодні ми почуємо приголомшливе виття “на болотах”, думаю, що Скабєєва і Соловйови будуть божеволіти і покриватися піною”, — підкреслив він.

Одночасно з цим, для військово-політичного керівництва РФ удар по десантному кораблю в Новоросійську — це ляпас, акцентував Юсов.

“Але якщо говорити про конкретну складову, то виведення з ладу “Оленегорского горняка” — це велика втрата для флоту окупантів. І це гарні новини для тих українських міст і портів, які потенційно розглядаються окупантами для проведення десантних операцій. З усіх точок зору для України це хороші і справедливі новини”, — резюмував Андрій Юсов.

Читайте також: Росіянам уже треба збирати “тривожні валізки” та скуповувати зброю, — Барановський

Нагадаємо, 4 серпня в порту Новоросійська Краснодарського краю РФ прогриміли вибухи. Пізніше стало відомо, що в місцевій бухті був атакований російський десантний корабель “Оленегорский горняк”.

Прямий ефір