Путін зруйнував найголовнішу складову держави — монополію на застосування сили, — Курносова

Ольга Курносова. Фото: Facebook

Заколот творця приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” Євгена Пригожина продемонстрував слабкість нинішньої влади в Росії та інертність суспільства. Президент РФ Володимир Путін помилився, поділившись монополією на застосування сили з Пригожиним, чим зруйнував головну складову держави. Таку думку сьогодні, 6 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова.

“Перехідний період, транзит влади в Росії буде дуже важким. Пригожин і його похід на Москву показав, що жителям плювати на все. Не було ні тих, хто пішов разом із Пригожиним, ні тих, хто вийшов захищати Путіна від Пригожина. Тобто всі сиділи й дивилися, що там буде і хто кого поб’є, а може і вб’є. А все саме тому, що в багатьох регіонах абсолютно безпросвітна бідність. І єдине, чим можна відволіктися від цієї бідності — це видовище”, — сказала вона.

У конфлікти, які можуть виникнути між різними групами російських еліт, обов’язково будуть втягнуті звичайні росіяни, вважає експерт.

“Різні групи еліт будуть між собою битися і в ці конфлікти будуть залучені звичайні росіяни. Закінчиться це від’єднанням якихось територій чи ні, я не знаю, але це залежить багато в чому від того, хто прийде до влади в Москві”, — сказала вона.

Саме взаємини Путіна і Пригожина призвели до руйнування головної складової держави — монополії на застосування сили.

“Путін зруйнував найголовнішу складову держави — монополію на застосування сили. Він вирішив, що йому зручно поділитися цією монополією з Пригожиним. Саме це підірвало основу держави, тому що саме монополія на застосування сили лежить в основі кожної держави, а в Росії такої монополії не залишилося”, — констатувала вона.

https://www.youtube.com/watch?v=z8YzMSFYAJc&ab_channel=FREE%D0%94OM

Читайте також: Пригожин розумів, що прийшовши до влади в РФ, він її не втримає — оцінка Галлямова

Прямий ефір