Понад 40 бойових зіткнень з ворогом відбулося на фронті за добу — зведення ГШ ЗСУ

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сьогодні вночі Російська Федерація завдала чергового удару по Україні іранськими ударними БпЛА Shahed. Протягом минулої доби російські окупанти застосували три зенітні керовані ракети із ЗРК С-300 та 22 іранських дрони по цивільних інфраструктурних об’єктах у Сумській, Донецькій та Запорізькій областях. Українські військові знищили 16 безпілотників. Про це сьогодні, 4 липня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Загалом армія РФ завдала впродовж доби 56 авіаційних ударів та здійснила 77 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

Противник зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулося понад 40 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни завдали авіаційних ударів по місту Суми та в районі Катеринівки Сумської області. Здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів Сумської та Харківської областей.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог активно завдавав авіаударів. При цьому українські захисники успішно відбили сім атак противника в районах південніше Новоселівського, Нововодяного, західніше Діброви Луганської області та північно-східніше Серебрянського лісництва і неподалік Веселого Донецької області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали понад 15 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, українські військові успішно відбили дев’ять атак російських окупантів в районах Григорівки, Богданівки, західніше Ягідного, Іванівського та південно-східніше Білої Гори Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку армія РФ з артилерії обстріляла понад 10 населених пунктів Донецької області. А на Мар’їнському — під ворожими авіаударами та вогнем артилерії ЗСУ відбили 15 атак противника в районі Мар’їнки. Ворог обстріляв понад 15 населених пунктів Донецької області.

На Шахтарському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії в районі Рівнополя Донецької області. Завдали авіаудару біля Благодатного Донецької області. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів регіону. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Під обстріли ворожої артилерії потрапили понад 30 населених пунктів Запорізької, Дніпропетровської та Херсонської областей.

Авіація сил оборони України за добу завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу військ РФ.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три зенітно-ракетних комплекси, два райони зосередження живої сили, 26 артилерійських засобів на вогневих позиціях та станцію РЕБ ворога.

Читайте також: Основні цілі Сил оборони України на полі бою назвав Коваленко

Прямий ефір