Ворог нарощує кількість обстрілів, — Гуменюк про ситуацію на півдні України

Наслідки російського обстрілу Херсона. Фото: kherson.gp.gov.ua

Ситуація на півдні України залишається досить складною і напруженою. Після теракту на Каховській ГЕС російські окупанти продовжують обстріли і посилили їх уночі. Про це сьогодні, 21 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Ворог нарощує кількість обстрілів протягом дня в той час, як триває рятувальна евакуаційна операція, і тримає високий темп і вночі. Цієї ночі кількість обстрілів у нашій зоні відповідальності сягнула 30, це дуже високий показник для нічного часу. Зазвичай у нічний час намагаються менше обстрілювати, тому що прицільність нижча, а в цій ситуації ворог, навпаки, намагається тиснути ще й уночі”, — розповіла вона.

За інформацією Гуменюк, на тимчасово окупованому лівому березі річки Дніпро в Херсонській області — складна гуманітарна ситуація. Рятувальна операція там триває не такими темпами, як на правому березі, де проявляється безпосередня турбота про людей з боку держави, громадських і волонтерських організацій.

“На лівому березі ситуація ще ускладнюється тим, що рівень води йде повільніше, і там затопленість більша, і кількість населених пунктів більше затоплено, і допомога прийшла до людей не одразу. Дуже багато інформації (вона ще перевіряється, але, ймовірно, буде підтверджена) про те, що люди, не дочекавшись допомоги, загинули у своїх домівках затопленими в тих місцевостях, де навіть не планувалася евакуація з боку окупаційної влади”, — поінформувала начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України.

Читайте також: Російські окупанти обстріляли Херсон — є загиблі та постраждалі

Нагадаємо, раніше Гуменюк розповіла, що вода, яка підтопила території Херсонської області після підриву Каховської ГЕС, здебільшого пішла. Оголені ділянки суші досить серйозно впливають на зміни лінії фронту, водночас в цих місцях посилено оборону.

Прямий ефір