Китай тягне ресурси з регіонів: Дунда — про прогресуючий васалітет Москви

Росія і Китай. Ілюстрація: ukrinform.ua

Росія продовжує бути васалом Китаю. Тому, доки існуватиме путінський режим, ресурси з російських регіонів будуть спрямовуватись до Пекіна. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив голова міжфракційного об’єднання з деколонізації Російської Федерації Олег Дунда.

“Що довше імперія на чолі з Путіним буде існувати, то ближче до Новосибірська, Єкатеринбурга і Владивостока буде Китай. Чому? Тому що сьогодні Китай, підпорядкувавши васала у вигляді Російської імперії, може монопольно через Москву управляти цими регіонами, тобто тягнути ресурси, наприклад, що і відбувається з “Роснефтью”, — сказав він.

За його словами, сьогодні російська державна нафтогазова компанія “Роснефть” обслуговує багато кредитних зобов’язань через поставки нафти в Китай.

Одночасно з цим, спікер наголосив, що якщо умовний Владивосток, Сибір або Новосибірськ отримають незалежність, вони також отримують можливість вибору союзників надалі.

“Я собі не уявляю, з якої причини Владивосток має обрати собі союзника у вигляді Пекіна. Найімовірніше, вони створять союзницькі відносини або коаліцію з Токіо, і яка буде противагою і дасть змогу відбиватися від Китаю, мати свою незалежну думку. І це більш незалежна, економічно більш перспективна позиція, ніж залишатися під васалітетом Москви, а відповідно, і бути васалом Китаю. Тому що тут не грає середньовічне правило — васал мого васала не мій васал. Тут якраз пряма залежність”, — розповів Олег Дунда.

Читайте також: Доведення регіонів до злиднів і асиміляція — корінні народи РФ потерпають від агресивної політики колонізаторства Кремля (ВІДЕО)

Раніше виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин заявив, що всі статистичні дані щодо стану російської економіки приховані. Тому показникам, які озвучив президент Росії Володимир Путін, виступаючи на Петербурзькому економічному форумі не варто довіряти.

Прямий ефір