“Рамштайн” реагує на ті події, які відбуваються в Україні: військову допомогу Україні оцінив Романенко

Ігор Романенко. Скріншот: uatv.ua

Допомога Україні від західних союзників надходить із деяким запізненням, і вони це розуміють, але все одно не поспішають передавати необхідну техніку та озброєння. Таку думку сьогодні, 15 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, заступник начальника Генерального штабу ЗСУ (2006-2010 рр.), генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Він зазначив, що Захід уже надає Україні підтримку необхідними для перемоги над Росією засобами, але робить це повільно і нерішуче.

“Ті поставки озброєння, які здійснюються зараз, вони можуть закрити питання щодо деокупації територій, які були захоплені Росією після 24 лютого 2022 року, а Україна ставить завдання на всі законно визнані території станом на 1991 рік”, — заявив Романенко.

Експерт вважає, що західні партнери не надають допомогу на випередження.

“Хочеться сказати, що “Рамштайн” реагує на ті події, які відбуваються в Україні. Західні партнери постачають нам і 15 бойових машин Bradley, і 10 Stryker, і боєприпаси до засобів протиповітряної оборони, і снаряди, і так далі”, — повідомив він.

Романенко з посиланням на Міллі звернув увагу, що в країнах-партнерах уже пройшли навчання 60 тис. українських військовослужбовців, ще 6 тис. навчаються, що теж є допомогою Україні.

Читайте також: На що розраховувати ЗСУ: допомога союзників Україні — розбір експертів

Нагадаємо, у Брюсселі сьогодні, 15 червня, відбулася 13-та зустріч у форматі “Рамштайн”.

Прямий ефір