Путінський режим не протягне довше 2024 року, разом із ним закінчаться і репресії, — Барановський

Протест в Росії. Фото: ТАСС

Те, що нині відбувається в Росії, і величезні терміни за антивоєнні настрої — ненадовго. Режим Путіна не протягне довше 2024 року, разом із ним закінчаться і репресії. Таку думку сьогодні, 15 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив адвокат, представник З’їзду народних депутатів Росії Олексій Барановський. 

“Усе, що зараз відбувається, всі ці терміни по 7, 10, 15, 20, і хоч мільйон років, це все насправді не настільки довго. Ми вважаємо, що якщо не в цьому, то вже до наступного року путінський режим не втримається. Тут комплекс причин: і військова поразка в Україні, яка незабаром відбудеться, і накопичені економічні проблеми. Тому виписувати вироки вони, звісно, можуть будь-які, навіть найжорстокіші і звірячі, але не думаю, що люди їх не відсидять до кінця. Звільнення відбудеться значно раніше”, — сказав він.

За його словами, адвокатам необхідно дотримуватися всієї документації у справах політв’язнів, попри те, що Росія вийшла з-під юрисдикції Європейського суду з прав людини.  

“Необхідні матеріальні свідчення, як це все розвивалося, потрібні прізвища суддів, прокурорів, хто ці репресії проводив. Тому весь документообіг повинен іти, і адвокати це роблять, — це стане в пригоді не тільки за прямим призначенням для цих суддів Російської Федерації, а й потім, коли ми розбиратимемо всі ці авгієві стайні, які наворотили попередники”, — підкреслив Олексій Барановський.

Читайте також: Репресії говорять про невпевненість, Кремль не може мобілізувати суспільство навколо себе — думка

Нагадаємо, за останнє десятиліття людей, які відбувають терміни за політичними статтями, у РФ побільшало щонайменше в 10 разів. У списках російських політв’язнів — 553 особи. Це можна порівняти зі статистикою пізнього СРСР, заявили в Правозахисному центрі “Меморіал”.

Прямий ефір