Що задумав Лукашенко: думка опозиціонера про російську “ядерку” для Білорусі

Олександр Лукашенко. Фото: president.gov.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко намагається продати Заходу наратив про те, що нібито він не допустив участі білоруської армії у війні та зупинив нелегальну міграцію, організовану Росією. Про це заявив білоруський громадський діяч, організатор “Білого легіону” Сергій Бульба сьогодні, 12 червня, в ефірі телеканалу  FREEДОМ.

“Але Лукашенко — це ставленик Росії, від перших початкових виборів. Все інше це лише підтверджує. У нього вкладено кошти близько 250 млрд доларів і виставлено певні вимоги”, — зазначив експерт.

Він також наголосив, що в Білорусі вже може бути розміщена ядерна зброя.

“Йде оперативна інформація, що начебто частина ядерної зброї навіть завезена в центральну частину Білорусі, інформацію перевіряємо. Це буквально 100 кілометрів від Мінська у бік українського кордону”, — сказав Бульба.

Крім того, спікер прокоментував тему санкційного тиску на Білорусь та розповів про взаємодію білоруської опозиції з полком Кастуся Калиновського.

Читайте також: Б’ють і по Лукашенку, і по Путіну — огляд нових санкцій проти білоруського режиму (ВІДЕО)

Як повідомлялося, документи про розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі підписали міністри оборони РФ Сергій Шойгу і РБ Віктор Хренін 25 травня. Спорудження сховища для російської ядерної зброї має бути завершено до 1 липня 2023 року.

Прямий ефір