Пригожин — обличчя війни Росії проти України: медійність глави ПВК “Вагнер” проаналізував Ступак

Іван Ступак. Фото: uifuture.org

Творця приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” Євгена Пригожина намагалися ліквідувати під час виходу з міста Бахмут (Донецької області). Тому глава ПВК “Вагнер” веде активну медійну діяльність, щоб убезпечити себе. Таку думку сьогодні, 10 червня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

“Я впевнений, що ПВК “Вагнер” хотіли не випустити з території міста Бахмут. Я впевнений, що було зверху поставлено завдання здійснити ліквідацію Євгена Пригожина. Спробували замінувати, спробували підірвати”, — сказав він.

Керівництво Міністерства оборони Російської Федерації стурбоване військовим і політичним піаром Пригожина, саме тому їм вигідна ліквідація глави ПВК “Вагнер”.

“Ініціатива йде не від Кремля, справа тут в особистій неприязні, яка сформувалася в керівництві Міністерства оборони Росії. Ліквідували б Пригожина — відкрили б у Петербурзі пам’ятну дошку. Був би салют, прийшов би Сергій Шойгу (міністр оборони РФ, — ред.) на похорон. Сказав би якусь промову, напевно. А сам потихеньку в душі порадів, що мінус один конкурент. Тому я впевнений, що це не остання історія зі спробою ліквідації Євгена Пригожина. Ось саме тому він лізе активно в широку громадськість”, — сказав Ступак.

Кремлю наразі потрібен Пригожин, оскільки діяльність його компанії приносить результати, на відміну від регулярної армії РФ, вважає експерт.

“Усі півтора року війни Володимир Путін робив усе, щоб не було обличчя у цієї війни — не було жодної людини, яка б ототожнювалася з цією війною. А ось Пригожин став обличчям цієї війни. Ну яка війна — таке обличчя. Він медійний марш. Кремль від нього залежить. Він єдиний, хто дає результат зараз навіть більше, ніж російські війська”, — зазначив він.

Читайте також: Міжусобна війна і можливий розпад РФ: чим може завершитися конфлікт між Пригожиним і Кадировим

Прямий ефір