На фронті — 30 бойових зіткнень з ворогом: зведення Генштабу ЗСУ

Українські військові. Фото: Facebook/Командування морської піхоти

Протягом минулої доби Російська Федерація завдала п’ять ракетних та 48 авіаційних ударів, здійснила 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди. Про це сьогодні, 8 червня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Протягом минулої доби відбулося 30 бойових зіткнень.

На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни продовжують зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Протягом минулої доби ворог завдав авіаційного удару в районі Стрілечої Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей. 

На Куп’янському напрямку протягом доби РФ завдала авіаційних ударів в районі Кислівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області. Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали 12 населених пунктів Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом минулої доби росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Веселого Донецької області. Завдали авіаційних ударів в районах Зарічне, Ямполівка, Білогорівка, Сіверськ, Званівка, Івано-Дар’ївка, Спірне, Веселе та Никифорівка Донецької області. 

На Бахмутському напрямку російські окупанти вели наступальні дії у напрямках Оріхово-Василівки, Іванівського та Північного, успіху не мали. Завдали авіаударів в районах Диліївки та Білої Гори Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали 10 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник здійснив невдалу спробу наступу у напрямку Авдіївки та Первомайського. Завдав авіаційних ударів біля Авдіївки. 

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили численні ворожі атаки в районі Мар’їнки, завдавши йому значних втрат. Водночас ворог завдав авіаційних ударів по Красногорівці, обстріляв з артилерії низку населених пунктів Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Пречистівки, Золотої Ниви, Шахтарського. 

На Запорізькому та Херсонському напрямках армія РФ продовжує вести оборонні дії. Окупанти завдали авіаційних ударів у районах Новополя Донецької області, Ольгівського, Полтавки Запорізької області. Обстріляли з артилерії 9 населених пунктів Запорізької області, місто Нікополь Дніпропетровської області, а також шість населених пунктів Херсонської області.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 23 ударів по районах зосередження особового складу та чотири — по зенітно-ракетних комплексах противника.

Минулої доби українські захисники знищили чотири ворожих розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири пункти управління, дев’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, п’ять складів боєприпасів, два зенітно-ракетних комплекси та радіолокаційну станцію противника.

Читайте також: Регулярні війська Росії не можуть утримати Бахмут, — Ступак

Прямий ефір