Місцевих колаборантів не випускають з окупованої частини Запорізької області, — Федоров про тенденцію до виїзду

Російські окупанти. Фото: ukrinform.ua

На тимчасово захопленій Росією території (ТОТ) частини Запорізької області спостерігається тенденція до виїзду серед окупантів. Про це сьогодні, 28 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

За його словами, щодо виїзду окупаційної так званої “влади”, то слід звернути увагу на кілька хвиль.

“Перша, коли 5 травня вони оголосили евакуацію з тимчасово окупованої частини Запорізької області 30-кілометрову зону від Запорізької лінії фронту: Енергодар, Василівка, Токмак, Молочанськ та решта міст. То в цей момент масово колаборанти й окупанти почали виїжджати і з Мелітополя теж. Ми бачили, як за кілька днів ті, хто позахоплювали наші квартири і будинки, в один день зібрали речі і масово виїжджали з тимчасово окупованої території. Але це ті, хто приїхали гастролери на ТОТ”, — сказав Федоров.

Разом із цим, акцентував мер, місцевих колаборантів окупанти просто не випускають із ТОТ частини Запорізької області.

“У них бажання виїхати є давно, велику кількість сімей уже вивезено, але зрадників не випускають, тому що їх використовуватимуть як гарматне м’ясо до кінця. Але зрадники ніде не потрібні, окрім як у наших в’язницях, тому їхні вороги не випускають із ТОТ”, — каже міський голова.

Водночас, додав Федоров, місцеві жителі не хочуть брати участі в тому, що організовують вороги, у нелегальних діях, і продовжують чекати на Збройні сили України.

Читайте також: Нових “кадировців” і “вагнерівців” помічено в Мелітополі, окупанти продовжують будувати лінії оборони, — Федоров

Нагадаємо, як повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк, процес втечі окупаційної так званої “влади” з тимчасово захопленої Росією частини Херсонської області триває.

Прямий ефір