Нових “кадировців” і “вагнерівців” помітили в Мелітополі, окупанти продовжують будувати лінії оборони, — Федоров

Іван Федоров. Фото: IvanFedorovUA

Точно не можна сказати про те, що російські військові виходять з тимчасово окупованої території частини Запорізької області. Окупанти готуються до контрнаступу Збройних сил України. Про це сьогодні, 28 травня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив Мелітопольський міський голова Іван Федоров.

“На жаль, і техніку підтягують, і нових військових. За останній тиждень на території міста Мелітополя помітили і нових “кадировців”, і нових “вагнерівців”. Також ми бачимо, що вони продовжують будувати нові лінії оборони, в безпосередній близькості до нашого тимчасово окупованого Мелітополя. Копають великі рови, будують великі бліндажі, в які може поміститися і військова техніка. Наприклад, на виїзді з Мелітополя в бік Бердянська на березі річки Молочної саме будують оборонну лінію. Тому дійсно рашистські військові готуються до оборони і тимчасово окупованої частини Запорізької області, і тимчасово окупованого Мелітополя зокрема, який вони зараз обрали як свій логістичний і адміністративний центр”, — розповів він.

Щодо кількості росіян, то, як зазначив мер, не варто розглядати виключно “вагнерівців”. Потрібно дивитися загалом на контингент і ту кількість військових, які присутні на тимчасово окупованій частині Запорізької області та Мелітополя, зокрема.

“За інформацією наших жителів, які залишилися в Мелітополі, то на сьогодні рашистських військових значно більше, ніж тих, хто залишився з місцевих жителів. Останні два тижні кількість машин російських військових на вулицях Мелітополя стала в кілька разів більшою. “Патріоти”, “Ниви”, “Тигри” — значно зросла їхня кількість. Вони не дотримуються ні правил дорожнього руху, ні будь-яких заходів безпеки для цивільних жителів”, — поінформував Федоров.

Але, за його даними, основна концентрація російських військових зосереджена на узбережжі Азовського моря: Бердянськ, Приморськ, Приазов’я і Кирилівка.

“Там, де на базах відпочинку, у наших санаторіях розмістилися десятки тисяч рашистських військових, які так чи інакше готуються до оборони тимчасово окупованої частини Запорізької області. Ми також володіємо інформацією про те, що вони дезертирують, тікають, і кидаючи свої позиції, і здаючись у полон, і обираючи, що краще відсидіти у в’язниці, ніж померти на полі бою від ЗСУ. Тому на сьогодні тенденція щодо кількості збільшення є, але кількість дезертирів і зрадників теж зростає”, — резюмував Іван Федоров.

Читайте також: Ворог застосовує нестандартні рішення — як росіяни готуються до оборони, розповів мер Мелітополя

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, на Запорізькому та Херсонському напрямках війська РФ продовжують вести оборонні дії. Завдали авіаційних ударів по районах Червоного Запорізької області та Зміївки на Херсонщині. Обстріляли 10 населених пунктів Запорізької області та чотири — Херсонської.

Прямий ефір