21 ворожу атаку відбили Сили оборони — дані Генштабу ЗСУ

Українські військові. Фото: Facebook/Командування морської піхоти

Протягом минулої доби російські війська завдали три ракетних, два з яких ЗРК С-300 по Краматорську, та 13 авіаційних ударів, здійснили близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Цієї ночі росіяни атакували дронами Київ. Про це сьогодні, 28 травня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повного захоплення Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили 21 ворожу атаку.

На Сіверському та Слобожанському напрямках протягом минулої доби російські окупанти завдали авіаційного удару в районі Вовчанська Харківської області, здійснили мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей. 

На Куп’янському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії неподалік Масютівки. Завдали авіаційного удару в районі Кислівки Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали дев’ять населених пунктів Харківської області.

На Лиманському напрямку протягом доби армія РФ наступальних дій не проводила. 

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії західніше Хромового. Від ворожих обстрілів постраждали 10 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Сєверне та Первомайське, успіху не мав. Завдав авіаційного удару по Авдіївці, обстріляв з артилерії низку населених пунктів Донеччини. 

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили 14 ворожих атак в районі міста Мар’їнка.

На Запорізькому та Херсонському напрямках війська РФ продовжують вести оборонні дії. Завдали авіаційних ударів по районах Червоного Запорізької області та Зміївки на Херсонщині. Обстріляли 10 населених пунктів Запорізької області та чотири — Херсонської. 

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала чотирьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника, та ще три — по його зенітно-ракетних комплексах.

Протягом минулої доби ЗСУ знищили три ворожих дрони різного типу. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили два пункти управління, два райони зосередження озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів та ще один важливий військовий об’єкт росіян.

Читайте також: У Бахмуті Сили оборони України контролюють основні висоти — розбір військово-політичного оглядача

Прямий ефір