У Росії не вистачає ракет, щоб суттєво завадити тому, що готує Україна, — військовий експерт

Ілюстративне фото: telegraf.com.ua

І 100, і 20 російських ракет, випущених по Україні, вбивають мирних жителів і завдають шкоди інфраструктурі. Проте останні ракетні атаки РФ не можна назвати масованими порівняно з тими, що були восени та взимку. Очевидним є брак ракет. Таку думку сьогодні, 1 травня, висловив військовий експерт Віктор Верцнер у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ.

“У Росії не вистачає просто ракет для того, щоб справді суттєво перешкодити тому, що готує Україна, я думаю, уже у травні”, — констатував він.

На думку гостя ефіру, ракетними атаками Росія не тільки не завадить українському контрнаступу, а й “дасть українським воїнам більше мотивації для того, щоб цей наступ був успішним”. Однак, як зазначає Верцнер, росіяни мислять інакше і все ще сподіваються залякати українців ракетними атаками. Крім того, атаки призначені і для внутрішньої російської аудиторії.

“Друга ціль, напевно, важливіша для російського військово-політичного керівництва, це внутрішній, умовно кажучи, ринок. Їм треба показати для внутрішнього споживача, мовляв, ми завдаємо ударів відплати, особливо після того, що сталося, наприклад, у Севастополі”, — зазначив Віктор Верцнер.

Нагадаємо, сьогодні, 1 травня, близько 2:30, російські окупанти атакували Україну з літаків стратегічної авіації: дев’яти Ту-95 із району Оленегорська (Мурманська обл.) та двох Ту-160 із району Каспійського моря. Загалом було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Силами та засобами протиповітряної оборони Збройних сил України знищено 15.

Прямий ефір