ЗСУ відбили понад 60 ворожих атак та збили 8 “Шахедів”, — Генштаб 

ЗСУ. Фото: facebook.com/93OMBr

Протягом минулої доби Російська Федерація завдала 23 авіаційних ударів. Вночі ворог застосував близько 10 БпЛА типу “Шахед-136”, 8 з яких знищили українські військові. Також російські окупанти здійснили 49 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед мирного населення, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру. Про це сьогодні, 21 квітня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Основні зусилля росіяни зосереджують на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Протягом минулої доби на них відбито понад 60 атак противника. Найзапекліші бої ведуться за Бахмут.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін.

На Куп’янському напрямку минулої доби ворожих обстрілів зазнали п’ять населених пунктів Харківської області.

На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безрезультатні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва. 

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Від ворожих обстрілів постраждали 14 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії в районах Кам’янки, Первомайського та Невельського Донецької області, успіху не мав. 

Українські захисники відбили численні ворожі атаки в районах Мар’їнки та Побєди Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог обстріляв п’ять населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Протягом доби під обстріли російської армії потрапили понад 40 населених пунктів.

Авіація Сил оборони за добу завдала шести ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили п’ять пунктів управління противника.

Читайте також: Втрати РФ у війні перевищили 184 тис. військових, — Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, раніше начальник ГУР МОУ Кирило Буданов заявив, що Росія не має і найближчим часом не матиме потенціалу для стратегічного наступу. Великий зимово-весняний наступ Росії провалився, тепер армія РФ перейшла до оборонної операції.

Прямий ефір