Сили оборони відбили понад 55 атак РФ та знищили 21 ворожий дрон, — Генштаб ЗСУ

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби російські війська завдали три ракетних та 57 авіаційних ударів, зокрема, застосували 26 БпЛА типу “Шахед-136”. 21 з них знищили українські захисники. Також російські агресори здійснили 69 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Є загиблі та поранені серед мирних громадян, зруйновано та пошкоджено приватні будинки та інша цивільна інфраструктура. Про це сьогодні, 20 квітня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Ціною великих втрат росіяни продовжують наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Протягом минулої доби на зазначених ділянках фронту підрозділи Сил оборони України відбили понад 55 атак противника. Найзапекліші бої точаться за Бахмут та Мар’їнку.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка — без суттєвих змін. Триває комплексна перевірка бойової готовності збройних сил Білорусі.

На Куп’янському напрямку під ворожі обстріли потрапили п’ять населених пунктів Харківської області.

На Лиманському напрямку противник намагався покращити тактичне положення, вів безуспішні наступальні дії в районах південної околиці населеного пункту Кремінна та Серебрянського лісництва.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за Бахмут. Українські захисники відбили атаки противника в районі селища Хромове. Від ворожих обстрілів постраждали 17 населених пунктів Донецької області.

На Авдіївському напрямку російські окупанти вели наступальні дії в районах Авдіївки, Водяного та Первомайського, успіху не мали. Під ворожі обстріли потрапили сім населених пунктів Донецької області.

На Мар’їнському напрямку минулої доби українські військові відбили численні ворожі атаки в районах населених пунктів Мар’їнка та Побєда.

На Шахтарському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Вугледара. Окрім останнього обстріляв Новоукраїнку, Пречистівку та Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник продовжує вести оборону. Протягом доби росіяни обстріляли понад 35 населених пунктів. 

У Генштабі також повідомили, що в населеному пункті Ізюмівка у тимчасово окупованому Криму близько 400 військовослужбовців строкової служби російських окупаційних військ, які розквартировані на базі відпочинку “Долина Скіфів”, планують відправити на оборонні позиції в район села Володимирівка Автономної Республіки Крим.

Авіація Сил оборони за добу завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 2 склади боєприпасів противника.

Читайте також: Умовна лінія поділу військ у Бахмуті — район залізниці, — Гетьман про обстановку

Раніше генерал армії України, керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010 рр.) Микола Маломуж сказав, що російська армія не спромоглася розв’язати ті завдання, які перед нею ставив особисто Володимир Путін. Насамперед захопити Донецьку та Луганську області, навіть попри те, що терміни виконання цих завдань постійно пересувалися з 9 травня минулого року.

Прямий ефір