ЗРК Patriot в Україні: застосування системи ППО оцінив експерт

Patriot. Фото: defence-ua

Німеччина повідомила про те, що доставила в Україну системи протиповітряної оборони Patriot з ракетами. Зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) Patriot в Україні почнуть застосовувати дуже швидко, тому що вже проведено підготовку особового складу до роботи із зенітно-ракетним комплексом. Про це сьогодні, 18 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий експерт, керівник програм безпеки Центру глобалістики “Стратегія XXI” Павло Лакійчук.

Він звернув увагу, що ЗРК Patriot — це батарея, а не одна установка.

“Це основний сучасний зенітно-ракетний комплекс дальнього радіуса дії, що застосовується в більшості країн Північноатлантичного альянсу. Він уже витіснив старіші моделі. Існує кілька варіантів Patriot, які застосовуються і для знищення аеробалістичних цілей, і балістичних, і групових повітряних цілей”, — пояснив Лакійчук.

Військовий експерт зазначив, що Україна отримає вид ЗРК, який хоч і не найсучасніший, але універсальний.

“Він може збивати й літаки, і крилаті ракети, і працювати по балістичних ракетах. За рік війни наш запас основних ракет до зенітних комплексів, переважно С-300 і “Бук”, вичерпався. Знайти нові ракети до “трьохсоток” і до “Буків” — не так легко, а от ракети до зенітних комплексів натовського зразка можна отримати значно більшу кількість”, — заявив він.

Лакійчук додав, що засоби ППО знадобляться Україні не тільки для оборони, а й для прикриття українських сил під час контрнаступу.

Читайте також: Що змінять системи Patriot для України, пояснив Романенко

Раніше повідомлялося, що ЗРК Patriot прибудуть до України після Великодня.

Прямий ефір