У Кремля горять терміни: деталі про втрати РФ у війні проти України розповів Ступак

Іван Ступак. Фото: uifuture.org

Кремль готовий зазнавати величезних втрат у війні проти України й кидати на заклання будь-яку кількість солдатів. Таку думку сьогодні, 18 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Він зазначив, що втрати спецназу для РФ непоправні в найближчому майбутньому.

“Їх і за 5 років не заповнити. Я поясню чому. Тому що ці люди — це настільки штучний товар, їх настільки дбайливо, довго готують… У минулому вони готувалися як глибинна розвідка. Тобто їх могли закидати на глибину території, там неважливо, України, якоїсь іншої країни — до 500 кілометрів. Тобто просто уявіть собі, на секундочку, до 500 кілометрів вони закидаються. Яка у них підготовка… Тобто ці люди, вони стерті, просто як піхотні частини їх було використано. І щоб заповнити втрати, там дійсно роки повинні пройти”, — сказав Ступак.

Експерт нагадав, що західні розвідки кажуть, що близько 90% російського спецназу було знищено.

При цьому, за даними Ступака, у штурмі Бахмута десантники беруть участь нарівні з найманцями ПВК “Вагнер”.

“Це свідчить, найімовірніше, про те, що терміни у Кремля горять. Тобто тут велике нетерпіння. Потрібно терміново дати результат, терміново показати, і тому готові кидати на заклання будь-яку кількість військових, спецназ, професіоналів”, — сказав він.

Експерт нагадав, що понад 180 тисяч російських військових — це вже незворотні втрати для армії РФ. При цьому ще є полонені, зниклі безвісти, поранені — тобто йдеться про досить велику кількість росіян, які вже не воюватимуть проти України.

Читайте також: 183 тис. окупантів знищені в Україні — дані Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, раніше військовий оглядач Денис Попович висловив думку, що критичні втрати російських військ спеціального призначення пов’язані з використанням їх як штурмової піхоти. Таку оцінку він дав, коментуючи матеріал The Washington Post, де з посиланням на “злиті” документи Пентагону йдеться про те, що російський спецназ втратив до 95% бійців.

Прямий ефір