Російські окупанти намагаються укріпитися на захоплених територіях – ефективність їхніх засобів оборони оцінив військовий аналітик

Олексій Гетьман. Фото: Facebook/alexeyhetman

Окопи, міни, “зуби дракона” та протитанкові рови використовує російська окупаційна армія для зміцнення лінії оборони на захоплених територіях України. Про це сьогодні, 17 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Ці міни — у нас є засоби, якими ми можемо розмінувати навіть без саперів, щоб можна було пройти важкій техніці. “Зуби дракона”, якщо подивитися стару радянську хроніку, танки типу Т-55, Т-54 по них проїжджають, і вони їх не можуть зупинити. Тобто, це, скоріше психологічний захист, ніж реальний захист від броньованої техніки. Ну, а протитанкові рови, які вони риють, — у нас є транспорт, який ми отримуємо від наших партнерів, він може робити понтонні переправи та долати танкові рови. Є багато способів, як це можна зробити”, — сказав експерт.

На його думку, такі засоби оборони здатні дещо призупинити наступальні дії, але не зупинити їх.

Щодо величезних окопів, які росіяни риють у Запорізькій області, то, згідно з аналізом британської розвідки, для того, щоб тримати там оборону, необхідно залучити велику кількість артилерії та особового складу.

“Та кількість людей, сил і засобів, яку має Російська Федерація… Швидше за все, ці окопи можна буде швидко долати… Ми окопи не риємо в такий спосіб, тому що з погляду сучасної тактики — це дурня”, — сказав Гетьман.

Він зазначив, що українські військові не сидять в окопах, як у Першу світову війну, використовують набагато ефективніші тактики, а також мають певну перевагу в технологіях.

“Наша оборона трохи інша і вона, як показує практика, більш дієва”, — сказав експерт.

Читайте також: Користь від створеного росіянами в Запорізькій області 70-кілометрового “Цар – окопу” практично нульова, — Попович

Нагадаємо, раніше на супутникових знімках на окупованій частині Запорізької області був помічений 70-кілометровий окоп, створений російською армією. Міністерство оборони України написало у Twitter, що довжелезний “Цар-окоп” стане для Росії таким самим непотрібним, як “Цар-дзвін” і “Цар-гармата”.

Прямий ефір