РФ не вистачає ресурсів для продовження війни, дуже гостро відчувається дефіцит кораблів, — Ягун

Віктор Ягун. Фото: espreso.tv

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що росіяни можуть втратити свої ресурси для ведення війни, якщо вони навесні не досягнуть цілей на полі бою. Росії не вистачає ресурсів для продовження війни проти України і проблема накопичується. Про це сьогодні, 17 квітня, в ефірі FREEДОМ розповів військовий та громадський діяч, генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ (2014-2015 рр.) Віктор Ягун.

“Щодо ресурсів, це техніка, боєприпаси. І це та техніка, яка навіть зараз є на фронті, вона потребує постійного ремонту. Тобто це ресурс танків, ресурс бронетехніки, це регламентні роботи з літаками, це проблема з кораблями, які постійно перебувають у морі. Тобто це все накопичується”, — сказав гість ефіру.

Він зазначив, що росіяни не розраховували на таку інтенсивну війну і такий тривалий період.

“Раніше вони могли собі дозволити, наприклад, вихід кораблів із Чорного моря та їх прихід кудись на Балтику, де вони мають можливість проводити якісь роботи з кораблями. Наразі вони всі закриті”, — пояснив експерт.

Та сама ситуація, за його словами, і з літаками.

“Літак не може постійно бути у повітрі. Навіть одна з версій, чому з Білорусі забрали МіГ 31. Тому що незважаючи на всі зусилля на аеродромі, вони мають обслуговуватися на своєму аеродромі або там, де проводяться серйозні ремонтні роботи”, — додав Ягун.

Він також наголосив, що особливо проблема стосується боєприпасів.

“Якщо вони зараз активно намагаються використовувати всі свої ресурси для проведення якихось бойових операцій на лінії фронту, то ця інтенсивність просто може бути припинена відразу. І я так розумію, що наша розвідка приблизно підрахувала просто математично, коли це може статися, і реально це виходить десь влітку”, — підсумував Ягун.

Читайте також: 25 ударів із ЗРК С-300 завдали росіяни у Великдень по мирних українських містах — зведення Генштабу ЗСУ

Нагадаємо, за оцінками американської розвідувальної спільноти, Росії поки не вистачає боєприпасів і військ, щоб у 2023 році отримати значні територіальні досягнення в Україні, тому вона може перейти до стратегії утримання та оборони позицій, затягуючи війну.

Прямий ефір