25 ударів із ЗРК С-300 завдали росіяни у Великдень по мирних українських містах — зведення Генштабу ЗСУ

С-300. Фото: vikna.tv

Російські окупаційні війська впродовж минулої доби гатили по мирних населених пунктах України із зенітно-ракетних комплексів С-300: місту Запоріжжя, селищу Комишуваха Запорізької області та місту Снігурівка Миколаївської. Також противник завдав 42 авіаційних ударів і здійснив 46 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та інфраструктурі населених пунктів. Є загиблі та поранені серед мирного населення і значні руйнування цивільної інфраструктури, зокрема культових споруд. Про це сьогодні, 17 квітня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

Попри чималі втрати, російські загарбники продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Активно застосовують там оперативно-тактичну та армійську авіацію. В епіцентрі бойових дій, як і раніше, — міста Бахмут та Мар’їнка Донецької області. За даними Генштабу, загалом на цих напрямках за добу Силами оборони було відбито понад 60 ворожих атак.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії північніше населеного пункту Григорівка та неподалік Спірного. На Бахмутському — не припиняються бої за місто Бахмут; противник провів безуспішні атаки в районах Хромового та Іванівського. На Авдіївському напрямку росіяни намагалися наступати в районах Новокалинового, Сєверного, Водяного, Первомайського та Невельського — успіху не мали. На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили численні ворожі атаки в районі населеного пункту Мар’їнка.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала п’ять ударів по районах зосередження особового складу та зенітно-ракетному комплексу окупантів. Також збито чотири ворожих безпілотних літальних апарати: два — типу “Орлан-10”, один розвідувальний “Елерон” та один дрон-камікадзе “Ланцет”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили пункт управління, зенітно-ракетний комплекс, район зосередження живої сили, склад пально-мастильних матеріалів та два склади боєприпасів окупантів.

Нагадаємо, унаслідок російських обстрілів у неділю, 16 квітня, коли християни східного обряду відзначали Великдень, пошкоджено храм у Нікополі Дніпропетровської області та церкву в селищі Комишуваха Запорізької області.

Прямий ефір