Кількість кинутих на полі бою в Україні загиблих російських військових іде на тисячі, — Череватий

Сергій Череватий. Фото: Facebook/Serhii Cherevatyi

Рахунок кинутих на полі бою в Україні загиблих російських військових іде на тисячі. Про це сьогодні, 12 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, у поведінці російських окупантів відсутня гуманітарна складова щодо своїх військових.

“Відповідно, військовослужбовці або тим більше колишні “зеки” — це абсолютно “гарматне м’ясо”, якому вони не ведуть рахунку особливо. Єдине, що можна звернути на це увагу, якщо є нестача особового складу. Це єдине, що їх турбує. Тому я думаю, що рахунок на цих полях іде на тисячі. І коли тільки буде можливість у відносно мирних умовах проводити ідентифікацію, я думаю, що світ жахнеться, побачивши ці поля, всіяні окупантами”, — сказав Череватий.

Він також зазначив, що в холодну пору року російські військові знімали одяг із вбитих, оскільки в мобілізованих у РФ було дуже погане забезпечення.

“Їм уже не до прикмет, коли особливо в холодну пору немає чого одягнути, вони самі роздягали, коли забирали тіла своїх убитих товаришів. Вони самі забирали одяг, тому що не особливо у них весело з цим, з поставками”, — сказав Череватий.

Спікер також додав, що сама по собі російська форма дуже неякісна, сильно програє порівняно з українською формою. У реальних бойових діях з’ясувалося, що вона горить, не тримає тепло тощо.

Вожночас Череватий наголосив, що у російської окупаційної армії ударною силою є особовий склад, який малими групами намагається прорвати українську оборону. При цьому росіяни щодня зазнають величезних втрат на фронті. 

“Якщо вони не знайдуть можливість оновлювати свій особовий склад, то буквально в середньостроковій перспективі, у кілька місяців, може, просто все закінчиться”, — вважає спікер.

Читайте також: Влада РФ байдуже ставиться до людей — про скандал на батьківщині Шойгу навколо загиблих “вагнерівців” розповіла активістка

Нагадаємо, втрати, яких зазнає російська армія під час свого вторгнення в Україну, змушують керівництво держави-агресора поповнювати особовий склад за рахунок примусово мобілізованих громадян Російської Федерації. Експерти вважають, що незабаром у Росії почнеться нова хвиля мобілізації. Водночас у 2023 році до лав російської армії планують призвати близько 400 тисяч контрактників.

Прямий ефір