Втрати не є критичним показником для РФ, який міг би їх зупинити, — Коваленко

Олександр Коваленко. Фото: vzglyad.az

Росіяни намагатимуться шукати способи компенсувати втрати на полі бою через нову хвилю мобілізації, залучення строковиків або іншими шляхами набору людського ресурсу. Про це сказав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 12 квітня. 

Втрати, яких зазнають російські окупаційні війська, не відіб’ються на позиції РФ та їхніх подальших намірах, вважає Коваленко.

“Вони лише намагатимуться шукати можливість компенсувати ці втрати. Яким саме шляхом — це вже інше питання. Це може бути чергова хвиля мобілізації. Це може бути використання тих же строковиків, які дуже швидко можуть перекваліфікуватися на контрактників і вже за два тижні опиняться десь у районі Авдіївки чи Бахмута. Це можуть бути й інші шляхи репресивні для набору людського ресурсу”, — вважає оглядач. 

Втрати в живій силі не є для російського командування якимось критичним показником, який би міг зупинити у виконанні вже фактично ефемерних завдань, каже Коваленко. 

“Тому що з урахуванням того гіперпришвидшеного зростання їхніх втрат, вони не досягають якихось серйозних масштабних успіхів у зоні бойових дій”, — доповнив він.

Читайте також: Російська армія слабшає — не вистачає солдатів та техніки (ВІДЕО)

Нагадаємо, згідно з офіційними даними Генштабу ЗСУ, у війні проти України Росія вже втратила понад 180 тис. солдатів.

Прямий ефір