Окупанти примусово виселяють село Лісове біля Маріуполя — подробиці від Андрющенка

Скриншот: google. maps

Російські окупанти вирішили облаштуватись у селі Лісовому, розташованому у Маріупольському районі Донецької області. Для цього із села під надуманим “юридичним” приводом виселяють мешканців. Подробиці сьогодні, 11 квітня, у прямому ефірі FREEДОМ розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, село дуже зручно, з погляду загарбників, розташоване: заховано від очей у лісовій смузі, неподалік дороги та їхньої основної бази у селищі Микільське, має всю необхідну інфраструктуру.

“На сьогодні там мешкають 7 сімей пенсіонерів, а також кілька родин, які перемістилися з Маріуполя через те, що їм просто нема де там жити. І окупанти буквально цього тижня розпочали виселення”, — розповів гість ефіру.

Привід для виселення — відсутність будинкових книг: люди не можуть довести законність свого проживання у Лісовому.

“Річ у тому, що всі будинкові книги цього села зберігалися в офісі Маріупольського лісгоспу, який свого часу відповідав за це село. Офіс лісгоспу розташовується у Маріуполі. Точніше, розташовувався і згорів під час бойових дій, під час окупації міста. Тому на тій підставі, що люди не можуть підтвердити своє право власності та законність перебування, скажімо так, у цих домоволодіннях, окупанти просто викидають їх на вулицю. На їхнє місце заселятимуться і вже заселяються військовослужбовці РФ”, — повідомив Петро Андрющенко.

Читайте також: Українське населення Маріуполя заміщують вихідцями з Далекого Сходу та Кавказу, — Андрющенко

Прямий ефір