Україна може почати переговори з Росією в будь-який момент, але за однієї умови — думка

Ілюстрація: pixabay.com

Переговори з Росією про припинення війни можливі тільки за однієї умови, якщо предметом переговорів буде мирний план, запропонований Україною. Таку думку сьогодні, 19 березня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політолог Ігор Рейтерович.

Він запропонував гіпотетично уявити, що в один момент російський президент Володимир Путін зникне фізично і в Росії почнеться внутрішній переділ, боротьба за владу тощо.

“Ми, в принципі, можемо сідати навіть без активізації бойових дій про щось там домовлятися, але тільки за умови, якщо вони заберуться з нашої території, з нашої землі. Це момент, про який ми маємо постійно говорити, особливо з урахуванням того, що сідати поки що, станом на сьогодні, рано чи пізно доведеться, найімовірніше, з людиною, яка офіційно є підозрюваною у скоєнні кримінальних злочинів, пов’язаних із депортацією, викраденням дітей тощо”, — звернув увагу Рейтерович.

На його думку, єдино допустимий варіант переговорів — якщо в їхній основі лежатиме мирний план, який був запропонований Україною, оскільки він підтримується всіма партнерами та союзниками країни.

Читайте також: “Перемовин із Путіним бути не може”: Фесенко роз’яснив значення рішення про ордер на арешт

Прямий ефір