У Бахмуті спроби ЗС РФ брати штурмом місто зайшли в глухий кут, — Дикий

Євген Дикий. Фото: focus.ua

Рішення для ЗСУ залишитись у Бахмуті та продовжувати його захист — складне, але правильне. Втрати росіян у Бахмуті зараз нічим не компенсуються. Росіяни своїх військових у Бахмуті посилають хвилю за хвилею фактично на забій. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив Євген Дикий, екскомандир взводу батальйону “Айдар”.

“Навіть російська армія не може нескінченно зазнавати таких втрат. І дедалі більше російських частин стають по суті небоєздатними після участі в боях за Бахмут. І вони вже зараз не підтримують наступу РФ на інших ділянках фронту. Всі вони пов’язані ось цим одним маленьким центром Бахмут. І коли настане час нашого контрнаступу, то не факт, що частини, які пройшли Бахмут, матимуть змогу навіть нормально оборону тримати. Тобто це така моторошна насправді м’ясорубка, але в якій ворог втрачає набагато більше, ніж ми”, — каже Дикий.

Крім того, гість ефіру зазначив, що якщо росіяни продовжуватимуть свою тактику в Бахмуті, їхні втрати лише збільшуватимуться.

Він також зазначив, що ЗСУ не здають Бахмут ще й з гуманітарної точки зору, адже зараз місто практично стерте з лиця землі, але за ним є ще Сіверськ, Слов’янськ, Краматорськ та Костянтинівка. І ці чотири міста зараз живі.

“Поки що це цілі міста, цілі інфраструктури. Там є громадянське населення. А от якщо ми здамо Бахмут, а я не виключаю, що, на жаль, це може все-таки в якийсь момент стати необхідністю. З військового погляду зміниться не так багато, ми просто відійдемо на наступну лінію оборони, яка давно готова, і це буде не обвал фронту, не прорив фронту. А от із гуманітарної — чотири міста з тилових стануть такими ж фронтовими, як зараз Бахмут”, — сказав Дикий.

Читайте також: Мінус 25 одиниць бронетехніки, 11 БпЛА та 740 окупантів за добу — втрати росармії оприлюднив Генштаб ЗСУ

Прямий ефір