Інформація, зброя та техніка вже передаються Єрусалимом Києву, але це не афішується, — Зільбер

Цві Зільбер. Фото: radio1064.co.il

Ізраїль уже допомагає Україні, але ця допомога поки що офіційно не афішується. Про це сьогодні, 7 лютого, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів ізраїльський журналіст, головний редактор “Краще радіо” Цві Зільбер.

“От відеоролик пройшов каналами, що українська армія застосовує ізраїльські міни. Ізраїль це не коментує, але це явно, як кажуть фахівці, міни ізраїльського виробництва, які перед падінням у повітрі розлітаються на безліч різних маленьких мін. І вона дуже добре вражає піхоту. Звідки ця зброя взялася в Україні, ми можемо лише припускати”, — зазначив Зільбер.

Також він розповів, що є інформація, що із ізраїльських складів довгострокового зберігання зникають старі радянські озброєння, зокрема й великі запаси снарядів, які там зберігалися ще з 70-х років.

“Це трофейна зброя, яка була захоплена у Єгипту та Сирії, і вона стоїть на майданчиках у пустелі Негєв. Там дуже сухий клімат, там нічого не іржавіє, воно все в робочому стані, і всі ці запаси кудись зникають таємниче з Ізраїлю і виявляються вони в Україні. Ми знаємо, що минулий уряд Ізраїлю дозволив американцям перекидати в Україну свої снаряди 155 мм. Тому я гадаю, що ми не все знаємо. Я думаю, що якісь штучки, як казав Біньямін Нетаньяху, вже передаються Україні. Я вже не говорю про технології та інформацію з супутників, антидронові технології тощо”, — сказав журналіст.

Прямий ефір